Politie bevrijdt in Barcelona 8-jarige in Nederland ontvoerde jongen

Politie bevrijdt in Barcelona 8-jarige in Nederland ontvoerde jongen
Beeld: Archifeffoto

Politie bevrijdt in Barcelona 8-jarige in Nederland ontvoerde jongen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Policia nacional heeft in Barcelona een in Nederland ontvoerde jongen bevrijdt. De ontvoering gebeurde op 12 juni 2018 in de Kruisstraat in Eindhoven toen de moeder met haar 8-jarige zoon op straat liep en plots de vader met een vriend de jongen van de moeder afpakte en in een auto douwde. Sindsdien was de Nederlandse politie op zoek naar de jongen.

Men vermoedde reeds dat de jongen door de vader naar Spanje was overgebracht en dus werden de Spaanse autoriteiten ingelicht. Dat onderzoek in Spanje begon op 27 juli 2018 maar het duurde tot februari 2019 dat de politie de exacte plaats van de jongen in Barcelona kon achterhalen.

Uiteindelijk bevrijdde de Policia Nacional met medewerking van Grupos Operativos Especiales de Seguridad (GOES), een gespecialiseerd team van de politie, de jongen in een woning in Barcelona. Bij de inval in de woning werd niet alleen de jongen gevonden maar ook een van de ontvoerders waarbij het niet bekend is of dat de vader van de jongen is of de vriend die geholpen heeft bij de ontvoering.

De ontvoerder werd gearresteerd en de 8-jarige jongen werd door de politie overhandigd aan de Spaanse pleegzorg waar hij wacht op terugkeer naar Nederland. De identiteiten van de betrokken personen zijn niet bekend gemaakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.