skip to Main Content
Politie bevrijdt in Barcelona 8-jarige in Nederland ontvoerde jongen
Archifeffoto

Politie bevrijdt in Barcelona 8-jarige in Nederland ontvoerde jongen

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

BARCELONA – De Policia nacional heeft in Barcelona een in Nederland ontvoerde jongen bevrijdt. De ontvoering gebeurde op 12 juni 2018 in de Kruisstraat in Eindhoven toen de moeder met haar 8-jarige zoon op straat liep en plots de vader met een vriend de jongen van de moeder afpakte en in een auto douwde. Sindsdien was de Nederlandse politie op zoek naar de jongen.

Men vermoedde reeds dat de jongen door de vader naar Spanje was overgebracht en dus werden de Spaanse autoriteiten ingelicht. Dat onderzoek in Spanje begon op 27 juli 2018 maar het duurde tot februari 2019 dat de politie de exacte plaats van de jongen in Barcelona kon achterhalen.

Uiteindelijk bevrijdde de Policia Nacional met medewerking van Grupos Operativos Especiales de Seguridad (GOES), een gespecialiseerd team van de politie, de jongen in een woning in Barcelona. Bij de inval in de woning werd niet alleen de jongen gevonden maar ook een van de ontvoerders waarbij het niet bekend is of dat de vader van de jongen is of de vriend die geholpen heeft bij de ontvoering.

De ontvoerder werd gearresteerd en de 8-jarige jongen werd door de politie overhandigd aan de Spaanse pleegzorg waar hij wacht op terugkeer naar Nederland. De identiteiten van de betrokken personen zijn niet bekend gemaakt.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties
  1. Hoop het beste voor dit ventje en vooral dat hij er geen trauma aan overhoudt. Een goede begeleiding in Nederland zal wel nodig zijn.
    Wens hem nu veel geluk, een goede thuiskomst en een uitstekende school om de achterstand in te halen. Zal alvast een hele opluchting voor zijn mama.

  2. Volgens het Eindhovens dagblad, is de gearresteerde man een vriend van de vader.
    De vader zou een zware crimineel zijn, met o.a veel gewelds delicten op zijn naam.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by