Politie bevrijdt in Barcelona 8-jarige in Nederland ontvoerde jongen

Politie bevrijdt in Barcelona 8-jarige in Nederland ontvoerde jongen
Beeld: Archifeffoto

BARCELONA – De Policia nacional heeft in Barcelona een in Nederland ontvoerde jongen bevrijdt. De ontvoering gebeurde op 12 juni 2018 in de Kruisstraat in Eindhoven toen de moeder met haar 8-jarige zoon op straat liep en plots de vader met een vriend de jongen van de moeder afpakte en in een auto douwde. Sindsdien was de Nederlandse politie op zoek naar de jongen.

Men vermoedde reeds dat de jongen door de vader naar Spanje was overgebracht en dus werden de Spaanse autoriteiten ingelicht. Dat onderzoek in Spanje begon op 27 juli 2018 maar het duurde tot februari 2019 dat de politie de exacte plaats van de jongen in Barcelona kon achterhalen.

Uiteindelijk bevrijdde de Policia Nacional met medewerking van Grupos Operativos Especiales de Seguridad (GOES), een gespecialiseerd team van de politie, de jongen in een woning in Barcelona. Bij de inval in de woning werd niet alleen de jongen gevonden maar ook een van de ontvoerders waarbij het niet bekend is of dat de vader van de jongen is of de vriend die geholpen heeft bij de ontvoering.

De ontvoerder werd gearresteerd en de 8-jarige jongen werd door de politie overhandigd aan de Spaanse pleegzorg waar hij wacht op terugkeer naar Nederland. De identiteiten van de betrokken personen zijn niet bekend gemaakt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
sonia.declercq@gmail.com

Hoop het beste voor dit ventje en vooral dat hij er geen trauma aan overhoudt. Een goede begeleiding in Nederland zal wel nodig zijn.
Wens hem nu veel geluk, een goede thuiskomst en een uitstekende school om de achterstand in te halen. Zal alvast een hele opluchting voor zijn mama.

Harrie

Volgens het Eindhovens dagblad, is de gearresteerde man een vriend van de vader.
De vader zou een zware crimineel zijn, met o.a veel gewelds delicten op zijn naam.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.