Twee vermisten na aardverschuiving over snelweg Baskenland (UPDATE)

Twee vermisten na aardverschuiving over snelweg Baskenland
Beeld: Twitter

Twee vermisten na aardverschuiving over snelweg Baskenland (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BILBAO – Na een aardverschuiving op de AP-8 snelweg ter hoogte van Zaldibar in Baskenland wordt gezocht naar twee personen die vermoedelijk in een voertuig onder het puin vast zitten. Het voorval deed zich voor donderdagmiddag op de snelweg tussen Bilbao en San Sebastian tussen de gemeenten Ermua en Eibar. Vanwege de aardverschuiving ontstond er een lange file en werd de belangrijke snelweg gesloten.

Na de aardverschuiving werd door de reddingsdiensten waaronder zich de brandweer en de politie bevinden bevestigd dat er gezocht wordt naar twee inzittenden van een voertuig die onder het puin vast zitten. Er is een grote hoeveelheid aarde, rotsen en bomen naar beneden gegleden waardoor het zoekwerk naar de vermiste personen lang kan duren.

Daarnaast heeft men bevestigd dat het opruimen van het puin veel tijd zal kosten waardoor de AP-8 snelweg tussen Bilbao en San Sebastian in beide rijrichtingen voor lange tijd gesloten zal zijn.

Prioriteit is nu het zoeken, vinden en hopelijk redden van de personen die vast zitten. Daar wordt hard aan gewerkt al is meer informatie dit moment niet bekend gemaakt.

UPDATE: De zoektocht naar twee personen is voorlopig gestaakt omdat er in het puin asbest gevonden is. De 60  reddingswerkers die de hele nacht hebben gewerkt worden medisch onderzocht. Daarnaast is inmiddels bekend dat het niet om twee vermiste personen gaat die in een voertuig op de snelweg reden maar om twee arbeiders van de vuilstortplaats waar de aardverschuiving begon.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.