Twee vermisten na aardverschuiving over snelweg Baskenland (UPDATE)

Twee vermisten na aardverschuiving over snelweg Baskenland
Beeld: Twitter

Twee vermisten na aardverschuiving over snelweg Baskenland (UPDATE)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BILBAO – Na een aardverschuiving op de AP-8 snelweg ter hoogte van Zaldibar in Baskenland wordt gezocht naar twee personen die vermoedelijk in een voertuig onder het puin vast zitten. Het voorval deed zich voor donderdagmiddag op de snelweg tussen Bilbao en San Sebastian tussen de gemeenten Ermua en Eibar. Vanwege de aardverschuiving ontstond er een lange file en werd de belangrijke snelweg gesloten.

Na de aardverschuiving werd door de reddingsdiensten waaronder zich de brandweer en de politie bevinden bevestigd dat er gezocht wordt naar twee inzittenden van een voertuig die onder het puin vast zitten. Er is een grote hoeveelheid aarde, rotsen en bomen naar beneden gegleden waardoor het zoekwerk naar de vermiste personen lang kan duren.

Daarnaast heeft men bevestigd dat het opruimen van het puin veel tijd zal kosten waardoor de AP-8 snelweg tussen Bilbao en San Sebastian in beide rijrichtingen voor lange tijd gesloten zal zijn.

Prioriteit is nu het zoeken, vinden en hopelijk redden van de personen die vast zitten. Daar wordt hard aan gewerkt al is meer informatie dit moment niet bekend gemaakt.

UPDATE: De zoektocht naar twee personen is voorlopig gestaakt omdat er in het puin asbest gevonden is. De 60  reddingswerkers die de hele nacht hebben gewerkt worden medisch onderzocht. Daarnaast is inmiddels bekend dat het niet om twee vermiste personen gaat die in een voertuig op de snelweg reden maar om twee arbeiders van de vuilstortplaats waar de aardverschuiving begon.

Ga naar de inhoud