De Spaanse steden met de meeste files en drukste wegen volgens TomTom

De Spaanse steden met de meeste files en drukste wegen volgens TomTom
Beeld: Freepik

De Spaanse steden met de meeste files en drukste wegen volgens TomTom

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Via de Traffic Index van TomTom kunnen we erachter komen welke Spaanse steden de drukste zijn. Daarbij is dan hoofdzakelijk gekeken naar de files (atascos) die hebben plaatsgevonden in 2020. Volgens de lijst met 25 Spaanse steden van de Nederlandse navigatiesysteem fabrikant TomTom waren Barcelona en Granada de steden met de meeste files.

Elk jaar publiceert TomTom de Traffic Index Ranking en ook dit jaar is gekeken naar de Spaanse steden, om precies te zijn 25 waarvan een top 25 lijst is samengesteld. Op die lijst is te zien op hoeveel dagen er het minste verkeer werd geregistreerd, een verdeling van drukte en files per maand en het zogenaamde congestie-niveau in percentages.

In de Traffic Index Ranking van TomTom is gekeken naar de verkeersdrukte in 416 steden in 57 landen in 6 continenten.

Top 10

De hele top 25 is HIER te bekijken maar wij melden de 10 steden die bovenaan de lijst staan. Barcelona is volgens de TomTom lijst de stad met het hoogste congestie-percentage van 22% en 105 rustige verkeersdagen. Granada staat op de eervolle tweede plaats met een congestie-percentage van 20% en 127 rustige verkeersdagen.

Santa Cruz de Tenerife staat op de derde plaats met een congestie-percentage van 18% en 102 rustige verkeersdagen gevolgd door Valencia met een percentage van 17% en 82 rustige dagen, Palma (de Mallorca) met een percentage van 16% en 129 rustige verkeersdagen, Santander met tevens 16% en 60 rustige dagen en Murcia met ook een percentage van 16% en 96 rustige dagen.

Op de achtste plaats vinden we de stad A Coruña met een congestie-percentage van 15% en 87 rustige verkeersdagen terwijl dat 15% was in Las Palmas de Gran Canaria met 108 rustige dagen en 15% in Madrid met 137 rustige dagen.

Net buiten de top 10 staan Sevilla met 15% op de 11e plaats gevolgd door Málaga met 15% op een 12e plaats en Pamplona met 15% op een 13e plaats. Vitoria-Gasteiz staat met 14% op een 14e plaats en Alicante met 14% op de 15e plaats. 

De lijst wordt verder aangevuld met de steden Zaragoza, Vigo, Gijón, Valladolid, Cartagena, Córdoba, Bilbao, San Sebastián, Oviedo en Cádiz.

Nederland

In Nederland staan 17 steden op de lijst met op de eerste plaats Haarlem met 25% gevolgd door Den Haag met 24%, Nijmegen met 21%, Leiden met 21%, Groningen met 20%, Apeldoorn met 20% gevolgd door Rotterdam, Arnhem, Breda, Tilburg, Amsterdam, Eindhoven, Zwolle, Amersfoort, Utrecht, Den Bosch en Almere. Bekijk de hele lijst met details HIER.

België

Voor België staan er 10 steden op de lijst met op de eerste plaats Brussel met een percentage van 29% gevolgd door ANtwerpen met 24%, Leuven met 21%, Mons met 20%, Gent met 18%, Luik met 16%, Namur met 16%, Kortrijk met 15%, Brugge met 12% en Charleroi met 12%. Bekijk de hele lijst met details HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.