Diverse Canarische Eilanden bedekt met sneeuw

Diverse Canarische Eilanden bedekt met sneeuw
Beeld: Gran Canaria / Twitter

Diverse Canarische Eilanden bedekt met sneeuw

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – De sneeuw en de daarbij horende lage temperaturen zijn teruggekeerd naar de Canarische Eilanden. Om concreet te zijn naar de eilanden Tenerife, La Palma en Gran Canaria waar de hoogste punten bedekt zijn met een laag sneeuw en waar de laagste temperaturen van de afgelopen vijf jaar zijn gemeten.

Het heeft opnieuw goed gesneeuwd op het hoogste punt van het Canarische Eiland Tenerife en het hoogste punt van heel Spanje. De bergtop van de Teide is bedekt met een dikke 20 cm laag sneeuw en ook het Natuurpark Teide heeft te maken met sneeuw. Om drukte op de wegen te voorkomen heeft de politie de toegangswegen afgesloten.

Naast dat de sneeuw is teruggekeerd naar de Canarische Eilanden, heeft Tenerife ook te maken gehad met de laagst gemeten temperatuur van de afgelopen vijf jaar. Het kwik daalde naar -12 graden op de Pico de Teide.

Ook op Gran Canaria heeft men de eerste sneeuw geregistreerd in de ‘cumbre’ en de Roque de Los Muchachos op het eiland La Palma is ook vanaf 1.500 meter hoogte bedekt met een 20 cm sneeuwlaag. Op La Palma zijn de toegangswegen naar het hoogste punt van het eiland afgesloten en is men begonnen met een zoektocht naar een 49-jarige man die verdwenen is.

Terwijl het sneeuwt op de hoogste delen van de eilanden La Palma, Tenerife en Gran Canaria, hebben de andere gebieden op deze eilanden en ook diverse andere eilanden zoals Fuerteventura en Lanzarote te maken met hagel en hevige regenval. Op praktisch alle plaatsen is de temperatuur ook gezakt.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.