Idee voor Spanje: een gratis tiny house als timesharing optie

Idee voor Spanje: een gratis tiny house als timesharing optie
Beeld: Escape

Idee voor Spanje: een gratis tiny house als timesharing optie

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Dit artikel gaat niet over Spanje maar over een nieuw fenomeen dat door een bouwbedrijf van prefab tiny houses is gestart in Italië. En waarom schrijven we daarover? Omdat dit voor Spanje ook wel een leuk idee zou zijn, zeker als je bedenkt dat veel buitenlanders niet het hele jaar in hun tweede woning in Spanje verblijven. Maar waar hebben we het nou eigenlijk over?

In Italië is het tiny house bouwbedrijf Escape begonnen met het afgeven van gratis, ja je leest het goed, tiny houses op wielen. Toen veel mensen dat lazen dachten ze aan een reclamestunt maar nee, het is echt mogelijk om een gratis tiny house te krijgen van het model Escape boho home ter waarde van 40.000 euro.

Maar wat is dan de truc achter dit nieuwe fenomeen? Op de Italiaanse website van Esquire legt de CEO van Escape uit dat de nieuwe eigenaar van de tiny house een contract moet tekenen en de woning op een eigen stuk grond moet plaatsen. Daarna is het mogelijk om gedeeltelijk zelf gebruik te maken van de tiny house maar dat deze ook verhuurd wordt aan toeristen, zeg maar zoiets als timesharing (vooral bekend op de Canarische Eilanden).

Met deze optie wil Escape twee fenomenen aan elkaar koppelen: de tiny houses en prefab huizen en de korte verhuurperiodes. De opbrengst van de verhuur wordt op deze manier verdeeld: 60% gaat naar Escape en 40% naar de eigenaar van het tiny house. Deze hebben wel de verplichting om de gasten te ontvangen en te verzorgen en de woning in goede staat te houden, zoals een B&B zeg maar. In feite worden de eigenaren van een gratis tiny house een partner in het bedrijf, aldus de Escape-CEO Dan Dobrowolski.

De vraag is nu, wie begint met dit nieuwe fenomeen in Spanje? Zijn er bedrijven die daar wellicht ook in geïnteresseerd zijn? We houden je op de hoogte mochten we iets horen over een timesharing van tiny houses in Spanje.

Ga naar de inhoud