Search
menu
Search

Via internet kopen of bestellen populairder dan ooit in Spanje en Europese Unie

Via internet kopen of bestellen populairder dan ooit in Spanje en Europese Unie
Beeld: Canva

Via internet kopen of bestellen populairder dan ooit in Spanje en Europese Unie

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het online via internet kopen van artikelen en bestellen van diensten is populairder dan ooit in de Europese Unie, zo meldt Eurostat. Ongetwijfeld heeft de corona-pandemie en de vele beperkingen met corona-maatrgelen zoals lockdowns en gesloten winkels bijgedragen aan het online kopen succes, ook in Spanje waar dit in een jaar tijd met 4% steeg. 

In de 12 maanden voorafgaand aan de Eurostat-enquête in 2021 had 90% van de mensen van 16 tot 74 jaar in de EU internet gebruikt, van wie 74% goederen of diensten voor privégebruik had gekocht of besteld. Online winkelen nam toe ten opzichte van 2020 toen dat nog 73% van de internetgebruikers was maar 11% meer dan in 2016.

De hoogste aandelen internetgebruikers die in de 12 maanden voorafgaand aan het onderzoek goederen of diensten via internet kochten of bestelden, werden geregistreerd in Nederland met 94%, Denemarken met 92%, Zweden met 89% en België met 88%. In Spanje was dit percentage volgens Eurostat 71% wat meer is dan de 67% in 2020. Aan de andere kant had minder dan 50% van de deelnemers online gewinkeld in Roemenië met 44% en Bulgarije met 42%.

In de 3 maanden voorafgaand aan het Eurostat-onderzoek waren de meest voorkomende online aankopen van goederen kleding (inclusief sportkleding), schoenen of accessoires (besteld door 68% van de online shoppers). Wearables werden gevolgd door leveringen van restaurants, fastfoodketens en cateringdiensten (31%), meubels, woonaccessoires of tuinproducten (29%), cosmetica, beauty- of wellness producten (27%), gevolgd door gedrukte boeken, tijdschriften of kranten (25%), sportartikelen (exclusief sportkleding) (24%), computers, tablets, mobiele telefoons of hun accessoires (23%) en kinderspeelgoed of kinderverzorgingsartikelen (20%).

Ga naar de inhoud