De Spanjaarden kopen steeds vaker verse producten, steeds duurder en steeds meer in de super

Freepik
Beeld: Freepik

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de gegevens van een onderzoek van Nielsen geven de Spanjaarden steeds meer geld uit aan verse producten die ook steeds meer gekocht worden. Ondanks dat de prijzen gemiddeld met 2,8% omhoog zijn gegaan kiezen de Spaanse consumenten er toch voor om verse producten te kopen zoals vis, vlees en fruit en dat gebeurd daarnaast ook steeds meer in supermarkten.

Gedurende 2017 werden de winkelwagentjes in de supermarkten voor een derde deel gevuld met verse producten zoals vlees, vis, fruit en groente. Alleen in die categorie werd er volgens onderzoeksbureau Nielsen 79,8 miljard euro omgezet, een stijging van 0,6% ten opzichte van 2016.

Vers

De verkoop van vlees bleef min of meer gelijk maar de verse vis verkoop steeg met 1,9%, net zoals de verkoop van vers fruit met 8,6% en die van verse groente met 4,5%. In totaal stegen de verkopen van alle verse producten samen met 2,5% gemiddeld, aldus het Nielsen 360 rapport.

Aantal supers

Volgens het onderzoeksrapport zijn er in Spanje op dit moment 419 (+3) hyper supermarkten (extra grote), 3.635 (+137) grote supermarkten, 5.112 (+189) middelgrote supers en 9.390 (+499) kleine supermarkten. Ondanks dat iedereen het heeft over online (via internet) verkopen wil dat bij de categorie supermarkten in Spanje nog niet van de grond komen. Er wordt door de aanwezige supermarkten wel hard aan gewerkt om ook het online-shoppen te verbeteren.

Mercadona is de grootste en populairste supermarktketen en zal dit jaar de nieuwe online winkel openen. Dat zal ongetwijfeld voor een aardverschuiving in de sector gaan zorgen. Het Amerikaans online warenhuis Amazon is ook al enkele jaren bezig met de verkoop van supermarktproducten maar doet dat voorlopig alleen nog in Madrid en Barcelona, en binnenkort Valencia.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
5 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.