skip to Main Content
De Spanjaarden kopen steeds vaker verse producten, steeds duurder en steeds meer in de super

De Spanjaarden kopen steeds vaker verse producten, steeds duurder en steeds meer in de super

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Volgens de gegevens van een onderzoek van Nielsen geven de Spanjaarden steeds meer geld uit aan verse producten die ook steeds meer gekocht worden. Ondanks dat de prijzen gemiddeld met 2,8% omhoog zijn gegaan kiezen de Spaanse consumenten er toch voor om verse producten te kopen zoals vis, vlees en fruit en dat gebeurd daarnaast ook steeds meer in supermarkten.

Gedurende 2017 werden de winkelwagentjes in de supermarkten voor een derde deel gevuld met verse producten zoals vlees, vis, fruit en groente. Alleen in die categorie werd er volgens onderzoeksbureau Nielsen 79,8 miljard euro omgezet, een stijging van 0,6% ten opzichte van 2016.

Vers

De verkoop van vlees bleef min of meer gelijk maar de verse vis verkoop steeg met 1,9%, net zoals de verkoop van vers fruit met 8,6% en die van verse groente met 4,5%. In totaal stegen de verkopen van alle verse producten samen met 2,5% gemiddeld, aldus het Nielsen 360 rapport.

Aantal supers

Volgens het onderzoeksrapport zijn er in Spanje op dit moment 419 (+3) hyper supermarkten (extra grote), 3.635 (+137) grote supermarkten, 5.112 (+189) middelgrote supers en 9.390 (+499) kleine supermarkten. Ondanks dat iedereen het heeft over online (via internet) verkopen wil dat bij de categorie supermarkten in Spanje nog niet van de grond komen. Er wordt door de aanwezige supermarkten wel hard aan gewerkt om ook het online-shoppen te verbeteren.

Mercadona is de grootste en populairste supermarktketen en zal dit jaar de nieuwe online winkel openen. Dat zal ongetwijfeld voor een aardverschuiving in de sector gaan zorgen. Het Amerikaans online warenhuis Amazon is ook al enkele jaren bezig met de verkoop van supermarktproducten maar doet dat voorlopig alleen nog in Madrid en Barcelona, en binnenkort Valencia.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 5 reacties
  1. Ik vind de grote supermarkten in Spanje geweldig je kan er van alles kopen en altijd zijn er toiletten aanwezig voor het geval…. Bovendien liggen ze meestal aan de rand van de stad soms ook wel in de stad maar ze zijn allemaal voorzien van uitstekende en gratis parkeerplatsen. Daar kan Nederland nog wat van leren!!

  2. Grote bedrijven concurreren alles kapot. Ze kunnen dan ook dure lobbyisten betalen die ervoor zorgen dat de overheid meewerkt. Jammer van die marktjes. Jammer van die kleine winkeltjes.

    1. De tijd van de buurwinkeltjes is voorbij. Ik heb zelf de buurtwinkels nog meegemaakt en het was inderdaad gezellig in de buurt. Maar in die tijd werkte meestal alleen de man en die ging meestal op z’n fiets naar het werk, Ma was altijd thuis als je uit school kwam en die deed s’ochtends de boodschappen in de buurtwinkels (gezellig sociaal kontakt, ja toen was geluk nog heel gewoon) en die tijd is nu voorbij.

  3. Volgens de gegevens van een onderzoek van Nielsen geven de Spanjaarden steeds meer geld uit aan verse producten die ook steeds meer gekocht worden.
    Dat lijkt mij het intrappen van een open deur.
    Als je steeds meer geld uitgeeft aan verse produkten, dan lijkt me het dat deze ook verkocht worden. Enfin.

  4. Ze kopen in de supermarkt want op de markt zelf is het nu al 2x zo duur geworden, dat komt niet omdat fruit en groenten duurder zijn geworden maar door de enorm hoge bedragen die betaald moeten worden om de stand neer te mogen zetten. De zondag markt in El Campello is hierdoor al gehalveerd. Ik zelf koop dus ook niet meer op de te dure markt, de Cashber is erg goedkoop met groente en fruit dus daar haal ik het meestal vandaan.

Het is niet mogelijk een reactie te plaatsen.

Back To Top
×Close search
Zoeken