De Spanjaarden kopen steeds vaker verse producten, steeds duurder en steeds meer in de super

Freepik
Beeld: Freepik

De Spanjaarden kopen steeds vaker verse producten, steeds duurder en steeds meer in de super

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de gegevens van een onderzoek van Nielsen geven de Spanjaarden steeds meer geld uit aan verse producten die ook steeds meer gekocht worden. Ondanks dat de prijzen gemiddeld met 2,8% omhoog zijn gegaan kiezen de Spaanse consumenten er toch voor om verse producten te kopen zoals vis, vlees en fruit en dat gebeurd daarnaast ook steeds meer in supermarkten.

Gedurende 2017 werden de winkelwagentjes in de supermarkten voor een derde deel gevuld met verse producten zoals vlees, vis, fruit en groente. Alleen in die categorie werd er volgens onderzoeksbureau Nielsen 79,8 miljard euro omgezet, een stijging van 0,6% ten opzichte van 2016.

Vers

De verkoop van vlees bleef min of meer gelijk maar de verse vis verkoop steeg met 1,9%, net zoals de verkoop van vers fruit met 8,6% en die van verse groente met 4,5%. In totaal stegen de verkopen van alle verse producten samen met 2,5% gemiddeld, aldus het Nielsen 360 rapport .

Aantal supers

Volgens het onderzoeksrapport zijn er in Spanje op dit moment 419 (+3) hyper supermarkten (extra grote), 3.635 (+137) grote supermarkten, 5.112 (+189) middelgrote supers en 9.390 (+499) kleine supermarkten. Ondanks dat iedereen het heeft over online (via internet) verkopen wil dat bij de categorie supermarkten in Spanje nog niet van de grond komen. Er wordt door de aanwezige supermarkten wel hard aan gewerkt om ook het online-shoppen te verbeteren.

Mercadona is de grootste en populairste supermarktketen en zal dit jaar de nieuwe online winkel openen. Dat zal ongetwijfeld voor een aardverschuiving in de sector gaan zorgen. Het Amerikaans online warenhuis Amazon is ook al enkele jaren bezig met de verkoop van supermarktproducten maar doet dat voorlopig alleen nog in Madrid en Barcelona, en binnenkort Valencia.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.