630 geplande ontslagen bij Airbus in Spanje

630 geplande ontslagen bij Airbus in Spanje
Beeld: Wikimedia

630 geplande ontslagen bij Airbus in Spanje

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse regering accepteert de ontslagen bij de vliegtuigfabrikant Airbus niet. In Spanje moeten 630 personeelsleden ontslagen worden, met name in de regio Madrid en in Sevilla. De Spaanse fabrieken zijn niet de enige die te maken hebben met ontslagen want Airbus gaat in diverse landen de komende twee jaar tot eind 2021 een totaal van 2.362 werknemers ontslaan.

De Spaanse regering is het niet eens met de beslissing van Airbus om in Spanje 630 medewerkers op straat te zetten. Men zal er vanuit Madrid alles aan doen om deze ontslagen te voorkomen maar het lijkt erop dat men bij Airbus al de beslissing heeft genomen, ondanks de stakingen, protesten etc.

In Spanje moeten voor eind 2021 minstens 630 mensen op straat worden gezet. In de fabriek in Getafe (Madrid) moeten 275 werknemers verdwijnen gevolgd door de fabriek in Tablada (Sevilla) met 116 werknemers. Daarnaast zijn er 72 ontslagen gepland in de fabriek in Barajas (Madrid) en 23 werknemers bij de Secure Land Communications en Crisa in Tres Cantos (Madrid).

In Andalusië zullen er 44 werknemers ontslagen worden bij de CBC fabriek in Puerto de Santa María (Cádiz) gevolgd door 100 werknemers bij de fabriek in San Pablo (Sevilla) en 116 werknemers in de fabriek van Tablada (Sevilla).

Airbus SAS, het voormalige Airbus Industrie, is een vliegtuigbouwer die in 1970 ontstond in een samenwerkingsverband tussen Aérospatiale (Frankrijk) en Deutsche Aerospace. Het Spaanse Construcciones Aeronáuticas (CASA) trad in 1971 tot het consortium toe. 

Het doel van de samenwerking was om tegenwicht te kunnen bieden aan de Amerikaanse concurrenten. Airbus is een dochteronderneming van het Europese lucht- en ruimtevaartconcern Airbus Group en het bedrijf produceert ongeveer de helft van alle straalvliegtuigen op de wereld. In 1998 verkocht Airbus voor het eerst meer vliegtuigen dan de Amerikaanse concurrent Boeing.

De hoofdvestiging van Airbus bevindt zich in Toulouse. Final Assembly, waarbij complete vliegtuigen de fabriek verlaten, vindt plaats in Toulouse, Hamburg, Sevilla en sinds 2009 ook in Tianjin. Verder worden onderdelen geproduceerd in St. Nazaire, Filton, Broughton, Bremen, Laupheim, Nordenham, Stade, Varel en Madrid.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.