Día supermarktketen sluit 458 winkels in Spanje

Día supermarktketen sluit 458 winkels in Spanje
Beeld: Dia.es
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De van oorsprong Spaanse supermarktketen Día heeft sinds dat deze is overgenomen door de Russische magnaat Mijail Fridman (met een belang van 70%) wereldwijd honderden winkels gesloten. In 2019 werden er in Spanje 458 supermarkten gesloten maar wereldwijd loopt dat aantal op naar een totaal van 861 supermarkten.

Eind 2019 had de supermarktketen Día 6.626 winkels wat er 861 minder zijn dan een jaar eerder toen dat aantal eind 2018 nog 7.438 winkels was, een 12,2% meer dus. Día is operationeel in vier grote landen, te weten geboorteland Spanje, Brazilië, Argentinië en Portugal.

In Spanje daalde het aantal supermarkten van 4.964 naar 4.236 winkels, met andere woorden 458 winkels of 10,8% minder. Minder winkels zorgde ook voor minder omzet die daalde van 4,5 miljard euro naar 4,17 miljard euro. De omzet van Día moet voor 60,8% komen uit Spanje waar dit daalde met 8,2%.

In Brazilië werden er door Día 321 winkels gesloten waardoor er nu niet meer 1.172 winkels maar 880 supermarkten zijn. In Argentinië daalde het aantal winkels van 979 naar 934 wat er 53 minder zijn terwijl er in Portugal 29 winkels werden gesloten en het totaal aantal supermarkten daalde van 603 naar 576 winkels. 

LEESTIP: Leer de Día supermarktketen in Spanje kennen

De Día is een zogenaamde discount supermarktketen met duizenden vestigingen in meerdere landen maar vooral in Spanje waar de keten vandaan komt. In 1979 doet de eerste vestiging van Día haar deuren open in Madrid. Op het hoogtepunt had de Día keten wereldwijd in vier landen 7.438 supermarkten. 

Sinds 1989 is het voor iedereen mogelijk om een Dia te openen omdat ze toen franchisenemers aannamen waarna Dia enorm groeide in Spanje en men naar het buitenland ging. In Spanje heeft de Día 4.236 winkels waarvan 2.178 franchise- en 2.058 eigen winkels.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.