Día supermarktketen sluit 458 winkels in Spanje

Día supermarktketen sluit 458 winkels in Spanje
Beeld: Dia.es

MADRID – De van oorsprong Spaanse supermarktketen Día heeft sinds dat deze is overgenomen door de Russische magnaat Mijail Fridman (met een belang van 70%) wereldwijd honderden winkels gesloten. In 2019 werden er in Spanje 458 supermarkten gesloten maar wereldwijd loopt dat aantal op naar een totaal van 861 supermarkten.

Eind 2019 had de supermarktketen Día 6.626 winkels wat er 861 minder zijn dan een jaar eerder toen dat aantal eind 2018 nog 7.438 winkels was, een 12,2% meer dus. Día is operationeel in vier grote landen, te weten geboorteland Spanje, Brazilië, Argentinië en Portugal.

In Spanje daalde het aantal supermarkten van 4.964 naar 4.236 winkels, met andere woorden 458 winkels of 10,8% minder. Minder winkels zorgde ook voor minder omzet die daalde van 4,5 miljard euro naar 4,17 miljard euro. De omzet van Día moet voor 60,8% komen uit Spanje waar dit daalde met 8,2%.

In Brazilië werden er door Día 321 winkels gesloten waardoor er nu niet meer 1.172 winkels maar 880 supermarkten zijn. In Argentinië daalde het aantal winkels van 979 naar 934 wat er 53 minder zijn terwijl er in Portugal 29 winkels werden gesloten en het totaal aantal supermarkten daalde van 603 naar 576 winkels. 

LEESTIP: Leer de Día supermarktketen in Spanje kennen

De Día is een zogenaamde discount supermarktketen met duizenden vestigingen in meerdere landen maar vooral in Spanje waar de keten vandaan komt. In 1979 doet de eerste vestiging van Día haar deuren open in Madrid. Op het hoogtepunt had de Día keten wereldwijd in vier landen 7.438 supermarkten. 

Sinds 1989 is het voor iedereen mogelijk om een Dia te openen omdat ze toen franchisenemers aannamen waarna Dia enorm groeide in Spanje en men naar het buitenland ging. In Spanje heeft de Día 4.236 winkels waarvan 2.178 franchise- en 2.058 eigen winkels.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.