Man meldt zich na slangenbeet maar blijkt zelf in huis 45 slangen en 12 schorpioenen te hebben

Man meldt zich na slangenbeet maar blijkt zelf in huis 45 slangen en 12 schorpioenen te hebben
Beeld: Guardia Civil

Man meldt zich na slangenbeet maar blijkt zelf in huis 45 slangen en 12 schorpioenen te hebben

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TOLEDO – Op 28 februari meldde een man zich bij het ziekenhuis nadat hij gebeten was door een gevaarlijke en giftige slang. Zelf sprak de man over een ratelslang, een soort die niet van nature voorkomt in Spanje. Dit gebeurde in het dorp La Puebla de Montalbán in de provincie Toledo in Castilla-La Mancha.

Nadat de man in kritieke stand werd opgenomen in het ziekenhuis van Toledo werd gezocht naar de ‘serpiente cascabel’ ofwel de ratelslang, Deze werd in eerste instantie niet gevonden maar werd later toch dood aangetroffen op een weg waar deze door een passerende auto was platgereden.

De politie vond het echter maar vreemd dat de man meteen wist dat het om een bepaalde soort slang ging en ging op onderzoek uit. Eenmaal in de woning van de gebeten man bleek dat deze een soort van museum had met een constante temperatuur van 20 graden.

Verder lokaliseerde de politie meer dan 30 soorten reptielen met onder andere 45 gevaarlijke slangen waaronder adders, cobra’s, mamba’s en een boa constrictor. Verder waren er 12 giftige schorpioenen en diverse andere reptielen.

Nadat de politie samen met specialisten alle aanwezige giftige en gevaarlijke reptielen had gecatalogiseerd werden ze meegenomen en overgebracht naar verschillende locaties waar men gespecialiseerd is in de opvang van dit soort dieren.

De eigenaar van deze reptielen wordt onderzocht omdat is gebleken dat de papieren niet in orde waren en het daarnaast niet is toegestaan zoveel gevaarlijke dieren in een woning te hebben.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.