Pizza- en quicheprijzen in Spanje met bijna 15 procent gestegen

Pizza- en quicheprijzen in Spanje met bijna 15 procent gestegen
Beeld: Canva

Pizza- en quicheprijzen in Spanje met bijna 15 procent gestegen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de cijfers van het Europese Statistiekbureau Eurostat, zijn de Pizza- en quicheprijzen in de EU in 2022 met 15,9% gestegen. In Spanje stegen de prijzen van voorverpakte kant-en-klare pizza’s en quiches gemiddeld met 14,6% wat dus onder het EU-gemiddelde zit. In België was de prijsstijging echter 23,2% en in Nederland 17,9%.

Uit gegevens van december 2022 blijkt dat de prijs van voorverpakte pizza’s en quiches in de EU gemiddeld met 16% is gestegen vergeleken met december 2021. In vergelijking met december 2020 was de prijs in december 2021 slechts gemiddeld met 2% gestegen.

Hongarije had de hoogste jaarlijkse inflatie voor pizza’s en quiches onder de EU-landen, met een stijging van 46% in december 2022 vergeleken met december 2021. Litouwen en Bulgarije volgden met respectievelijk 39% en 37%. Luxemburg had daarentegen slechts een stijging van 7%, terwijl Italië en Frankrijk respectievelijk stijgingen van 10% en 13% registreerden.

Pizza’s en quiches zijn producten gemaakt met meel (bloem) bereid met vlees, vis, zeevruchten, kaas, groenten of fruit. Eurostat heeft gekeken naar de kant-en-klare en voorverpakte varianten die thuis gegeten worden en meestal gekocht worden in supermarkten. Er wordt ook wel gesproken van een pizza- en quizeinflatie.

prijzen pizzas
Ga naar de inhoud