Prijzen toeristische appartementen verhuur flink omhoog deze zomer in Spanje

Prijzen toeristische appartementen verhuur flink omhoog deze zomer in Spanje
Beeld: Canva

Prijzen toeristische appartementen verhuur flink omhoog deze zomer in Spanje

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – 48% van de eigenaren van appartementen die verhuurd worden voor toerisme laat weten hun prijzen te verhogen dit jaar door de inflatie. De verwachtingen voor de hoeveelheid toeristen in de zomer blijven echter positief, men denkt zelfs dat er misschien meer reserveringen gemaakt zullen worden dan vorig jaar. Dit alles laat het platform Holidu weten. Dat is een platform voor verhuur van vakantieappartementen. 

We zijn nog maar enkele maanden verwijderd van de zomer, maar de inflatie en de crisis laten hun eerste effecten al duidelijk zien, ook in de toeristische verhuur. Dit komt onder andere door de hogere prijzen voor elektra, verwarming en warm water. De toeristen die alsnog op vakantie willen moeten voorbereid zijn om wat meer geld uit te geven dan ze gewend waren. 

De informatie van Holidu is gebaseerd op een onderzoek waarbij een enquête is afgenomen bij meer dan 2.000 eigenaren in Spanje, Italië en Duitsland. 

De inflatie lijkt de reislust gelukkig niet te verminderen. De meest gezochte regio’s van Spanje zijn op het moment bijvoorbeeld Andalusië, Catalonië en de Comunidad Valenciana. Voor deze regio’s zijn zelfs grote gedeelten van het aanbod al volgeboekt voor de komende maanden. 

Volgens de enquête verwacht 52% van de Spaanse eigenaren meer boekingen dan vorig jaar. 35% van de eigenaren verwacht dat het aantal boekingen gelijk blijft en 12% verwacht dat dit minder wordt. In Italië zijn ze iets positiever. Daar verwacht 60% van de eigenaren dat het aantal boekingen omhoog zal gaan. In Duitsland ligt dit weer heel anders, daar verwacht slechts 29% van de eigenaren dat ze meer boekingen zullen krijgen. 

De verhoging van de prijzen is vooral in de maand augustus te merken. Men denkt dat er dan 15% meer betaald moet worden voor een overnachting in vergelijking met vorig jaar. 48% van de Spaanse eigenaren bevestigt inderdaad dat ze hun prijzen zullen verhogen. Één op de vier probeert wel te verhogen, maar niet meer dan 10%. 

Over het algemeen probeert het grootste gedeelte van de Spaanse eigenaren de verhoging onder de 10% te houden. Dit is heel anders in Italië, waar de verhoging ongeveer 38% zal zijn en in Duitsland waar het gaat om 37%.

Ga naar de inhoud