Man steelt 3000 euro aan kleding uit Zara, Massimo Dutti en Bershka in Zaragoza

Man steelt 3000 euro aan kleding uit Zara, Massimo Dutti en Bershka in Zaragoza
Beeld: via canva.com

Man steelt 3000 euro aan kleding uit Zara, Massimo Dutti en Bershka in Zaragoza

Een 27-jarige man werd door de politie van Zaragoza aangehouden na een tip van een collega. De man stal voor ruim 3.000 euro aan kledingstukken van bekende merken. De politie vond de kleren in de cabine van zijn vrachtwagen.

Een eenvoudige schroevendraaier. Daarmee haalde een man van 27 jaar het alarmsysteem van tientallen kledingstukken van de merken van Zara, Massimo Dutti en Bershka in Zaragoza. Vreemd genoeg werd de man niet aangehouden in een kledingwinkel. Waar dan wel? 

Op de parking langs een Franse snelweg. De aangehouden man werkt namelijk als chauffeur. Hij was op weg met een vrachtwagen van Salzburg (Oostenrijk) naar Zaragoza, en had de gestolen kleding bij zich aan boord.

Een van zijn collega’s zag hoe de man kledingstukken die hij voor de winkels vervoerde op de snelweg uit dozen haalde. Hij verwijderde de sluitingen en moffelde de kleren weg. De collega lichtte de politie in en die kwam tussenbeide. Uit onderzoek bleek dat het niet de eerste keer was dat de man op die manier kleren stal. Een andere collega betrapte hem ook al maar lichtte de politie niet in. 

Tijdens verhoor kwam aan het licht dat de collega uit dezelfde stad in Roemenië afkomstig was als de aangehouden man. Hij wist dat de man er bekend stond als gewelddadig en gevaarlijk en durfde dan ook niet tussen beiden te komen.

De agenten vonden in de cabine van de vrachtwagen maar liefst 70 kledingstukken, goed voor een totale waarde van bijna 3.300 euro. In een zak apart zaten ook alle alarmsystemen bijeen. Meteen na de ontdekking werd man ontslagen bij het transportbedrijf. Hij wacht zijn proces af.

Ga naar de inhoud