Deze prefab tiny house kan in 30 dagen in Spanje geleverd worden voor minder dan 70.000 euro

Deze prefab tiny house kan in 30 dagen in Spanje geleverd worden voor minder dan 70.000 euro
Beeld: ABS / web

Deze prefab tiny house kan in 30 dagen in Spanje geleverd worden voor minder dan 70.000 euro

In de wereld van woningbouw is de prefab tiny houses al een tijd een trend. Deze kleine, compacte woningen, die in een fabriek worden vervaardigd en vervolgens op de bouwlocatie worden geïnstalleerd, zijn steeds populairder in Spanje. Dit keer hebben we het over een model dat in 30 dagen geleverd dan worden, geïnstalleerd kan worden in slechts één dag en minder dan 70.000 euro kost.

Eén van de toonaangevende bedrijven op dit gebied in Spanje is American Building System (ABS). Deze volledig Spaanse onderneming, opgericht in 1993, is gespecialiseerd in geïndustrialiseerde modulaire bouw en heeft al meer dan 1000 projecten in heel Spanje gerealiseerd. Hun nieuwste creatie is Kyabin, een modulair tiny house van slechts 36 m² dat in slechts 30 dagen wordt gebouwd en in één dag wordt geïnstalleerd.

Kyabin, een samenvoeging van de Japanse woorden voor “hut” en “wonen”, put zijn inspiratie uit de Aziatische esthetiek. Het exterieur en interieur maken gebruik van natuurlijke houtsoorten, ingetogen kleuren, gladde vloeren uit één stuk en een opwaartse, suggestieve vorm. De interactie tussen zonlicht, natuurlijke materialen en texturen creëert een zen-achtige sfeer die Kyabin onderscheidt.

Het eigentijdse ontwerp van Kyabin beperkt zich niet tot het exterieur. Het interieur is zorgvuldig gepland om modern comfort te bieden. Er is een verhoogde multifunctionele zolderruimte die toegankelijk is via een originele boekenplank-trap, een geïntegreerd bureau, indirecte led-verlichting, een moderne keuken en een badkamer in boutique-hotelstijl. Kyabin bewijst dat klein wonen niet betekent dat je comfort of stijl hoeft op te geven.

Vanaf het begin is Kyabin ontworpen als een voorbeeld van duurzaamheid en ecologische bouw. Door de koolstofvoetafdruk met 90% te verminderen in vergelijking met traditionele bouwmethoden, wordt deze modulaire woning gebouwd in een fabriek met hout uit duurzame bossen, waardoor wordt bijgedragen aan herbebossing.

De uitstekende isolatie en het klimaatcontrolesysteem, inclusief een dak met dubbele isolatie, zijn belangrijke elementen die aanzienlijk bijdragen aan de energie-efficiëntie van Kyabin. Deze voorzieningen garanderen een comfortabel binnenklimaat met minimaal energieverbruik.

Een open en lichte leefruimte

De woonkamer, keuken en eethoek zijn samen ondergebracht in één open ruimte, wat een gevoel van ruimte en luchtigheid creëert. Grote raampartijen laten veel natuurlijk licht binnen en bieden een visuele connectie met de buitenomgeving.

De slaapkamer en badkamer zijn gescheiden van de leefruimte, waardoor er toch een gevoel van privacy ontstaat. De multifunctionele zolderruimte kan worden gebruikt als extra slaapkamer, kantoorruimte of hobbykamer, afhankelijk van de behoeften van de bewoners.

Hoewel Kyabin compact is, is er geen concessie gedaan aan de kwaliteit van de afwerking. De woning is uitgevoerd met hoogwaardige materialen en een zorgvuldige detaillering, wat resulteert in een stijlvol en comfortabel interieur.

Ga naar de inhoud