75% van de Spanjaarden betaalt voor streamingdiensten op de televisie

75% van de Spanjaarden betaald voor streamingdiensten op de televisie
Beeld: 123rf

75% van de Spanjaarden betaalt voor streamingdiensten op de televisie

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Meer dan 75% van de Spanjaarden betaalt om series en films via een streamingdienst te kijken, dat is 65% meer dan in 2016. Het merendeel maakt gebruik van de populaire streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video, HBO en Disney+.

Terwijl het percentage op streamingdiensten geabonneerde Spanjaarden in 2016 nog 9,5% was is dat in 2020 gestegen naar 75,1%. 

Het aantal inwoners van Spanje dat via een internet-pakket geabonneerd is op de diensten van Movistar+, Vodafone TV of Orange TV etc. is gestegen van 44,8% in 2019 naar 47,3% in 2020.

Het aantal abonnees op de betaalde versies van de traditionele tv-kanalen maar dan met exclusief materiaal zoals Atresplayer Premium of MiTele Plus is gestegen van 2,2% naar 6,1% in 2020.

44% van de inwoners van Spanje kijkt tegenwoordig dagelijks tenminste een keer naar de televisie via internet. 66,6% doet dat tenminste een keer per week.

Radio en muziek

Er wordt volgens het onderzoek ook meer naar de radio geluisterd maar dan wel virtueel, ofwel via internet wat van 29% is gestegen naar 30,1%.

60,8% van de inwoners van Spanje luistert muziek via de streaming services. Spotify is daarbij met 80% het meest gebruikte netwerk gevolgd door Amazon Music met 31,2%, YouTube Music met 23,6% en Apple Music met 10,2%.

Social Media

Facebook is in Spanje nog steeds het meest gebruikte sociale medium/netwerk met 74% gevolgd door Instagram met 62%. Als derde staat Twitter op de lijst met 49% gevolgd door LinkedIn met 30%, Pinterest met 15% en TikTok met 13%.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.