Duitsers komen tijdens Paasvakantie ook naar Mallorca om huizen te kopen

Duitsers komen tijdens Paasvakantie ook naar Mallorca om huizen te kopen
Beeld: Freepik

Duitsers komen tijdens Paasvakantie ook naar Mallorca om huizen te kopen

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De makelaarskantoren hebben hun agenda’s helemaal vol want de Duitsers die met duizenden tegelijk naar met name Mallorca zijn gekomen tijdens de Paasvakantie, maken van het verblijf gebruik om op huizenjacht te gaan. Men is driftig op zoek naar een vakantiewoning waarbij het niet uitmaakt waar die woning staat.

Makelaarskantoren op Mallorca hebben het vreemd genoeg tijdens de corona-crisis erg druk. Dat is niet te danken aan de Spaanse huizenkopers maar wel de buitenlandse en dan met name Duitse huizenkopers. 

Het blijkt namelijk dat tussen de duizenden Duitse toeristen die tijdens de Paasvakantie naar Mallorca zijn gevlogen, er ook honderden zijn die een woning zoeken.

Dat wordt tegen deze krant bevestigd door diverse makelaarskantoren zoals Engel & Völkers Mallorca. De makelaars verwachten dat na de stormvloed van aanvragen van de Duitse kopers er binnenkort ook veel Britten naar de Balearen zullen komen om op huizenjacht te gaan, wanneer zij weer mogen reizen.

Blijkbaar heeft men tijdens de pandemie en alle strenge corona-maatregelen geleerd dat het soms beter kan zijn om tijdens een lockdown ergens anders te vertoeven dan in eigen land. Ook zoekt men naar corona-veilige vakantieadressen en een eigen woning is dan een goede optie.

De Duitse kopers willen zo graag nog het liefst voor de zomer een woning hebben om corona-veilig van een vakantie te genieten, dat het hen niet uitmaakt waar de woning te vinden is, of dat nou in de stad, het centrum, bij het strand, in de bergen of op het platteland is.

Het lijkt er bij de makelaars op dat er geen corona-crisis heerst en de agenda’s staan bomvol met bezichtigingen en afspraken. In landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben de corona-maatregelen niet zo’n groot effect gehad op de portemonnee en dus hebben deze buitenlanders geld te besteden. Daarnaast hebben de lockdowns er ook voor gezorgd dat veel Duitsers meer spaarcenten hebben omdat ze geen gelde konden uitgeven.

Ga naar de inhoud