Duitsers komen tijdens Paasvakantie ook naar Mallorca om huizen te kopen

Duitsers komen tijdens Paasvakantie ook naar Mallorca om huizen te kopen
Beeld: Freepik

Duitsers komen tijdens Paasvakantie ook naar Mallorca om huizen te kopen

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – De makelaarskantoren hebben hun agenda’s helemaal vol want de Duitsers die met duizenden tegelijk naar met name Mallorca zijn gekomen tijdens de Paasvakantie, maken van het verblijf gebruik om op huizenjacht te gaan. Men is driftig op zoek naar een vakantiewoning waarbij het niet uitmaakt waar die woning staat.

Makelaarskantoren op Mallorca hebben het vreemd genoeg tijdens de corona-crisis erg druk. Dat is niet te danken aan de Spaanse huizenkopers maar wel de buitenlandse en dan met name Duitse huizenkopers. 

Het blijkt namelijk dat tussen de duizenden Duitse toeristen die tijdens de Paasvakantie naar Mallorca zijn gevlogen, er ook honderden zijn die een woning zoeken.

Dat wordt tegen deze krant bevestigd door diverse makelaarskantoren zoals Engel & Völkers Mallorca. De makelaars verwachten dat na de stormvloed van aanvragen van de Duitse kopers er binnenkort ook veel Britten naar de Balearen zullen komen om op huizenjacht te gaan, wanneer zij weer mogen reizen.

Blijkbaar heeft men tijdens de pandemie en alle strenge corona-maatregelen geleerd dat het soms beter kan zijn om tijdens een lockdown ergens anders te vertoeven dan in eigen land. Ook zoekt men naar corona-veilige vakantieadressen en een eigen woning is dan een goede optie.

De Duitse kopers willen zo graag nog het liefst voor de zomer een woning hebben om corona-veilig van een vakantie te genieten, dat het hen niet uitmaakt waar de woning te vinden is, of dat nou in de stad, het centrum, bij het strand, in de bergen of op het platteland is.

Het lijkt er bij de makelaars op dat er geen corona-crisis heerst en de agenda’s staan bomvol met bezichtigingen en afspraken. In landen als Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hebben de corona-maatregelen niet zo’n groot effect gehad op de portemonnee en dus hebben deze buitenlanders geld te besteden. Daarnaast hebben de lockdowns er ook voor gezorgd dat veel Duitsers meer spaarcenten hebben omdat ze geen gelde konden uitgeven.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.