Bijna vier van de tien inwoners van Spanje gebruikt de smartphone om te betalen

Bijna vier van de tien inwoners van Spanje gebruikt de smartphone om te betalen
Beeld: Canva

Bijna vier van de tien inwoners van Spanje gebruikt de smartphone om te betalen

MADRID – De creditcardmaatschappij Visa heeft een onderzoek gedaan naar hoe de inwoners van Spanje betalen. Daaruit blijkt dat steeds meer mensen met de smartphone betalen, steeds meer mensen weer terug grijpen naar contant geld en dat er iets minder gebruik wordt gemaakt van creditcards.

De smartphones hebben ervoor gezorgd dat we anders met elkaar communiceren zoals via WhatsApp en videobellen maar ook de manier van betalen is veranderd. Uit een onderzoek van Visa blijkt dat in Spanje 37% aangeeft gebruik te maken van de smartphone om iets in een winkel te betalen. Van deze smartphone-betalers geeft 67% aan dat ze daarmee zijn begonnen tijdens de pandemie.

Volgens de smartphone gebruikers die met hun telefoon betalen doen ze dat om contact te vermijden maar ook vanwege de snelheid van betalen. 58% van de betalingen met smartphones vindt plaats in winkelcentra, warenhuizen en hypermarkten (grote supermarkten) maar ook steeds meer in de horeca. 28% van de smartphone betalingen gebeurt in kleinere winkels. Gemiddeld wordt met de smartphone tussen de 25 en 50 euro betaald.

Naast het betalen met een smartphone is het contant betalen weer terug van weggeweest. 23,6% geeft aan te betalen met euromunten en biljetten, iets dat tijdens de hoogtijdagen van de pandemie vermeden werd maar nu dus weer meer gebeurt in Spanje.

De meeste mensen betalen nog steeds met creditcards en bankkaarten. 57,8% van de deelnemers aan het onderzoek zeggen op deze manier hun betalingen te verrichten waarbij ook het contactloos betalen erg populair is geworden in Spanje. Dat percentage is echter wel iets gedaald want in 2020 was dat nog 60,2% volgens Visa.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.