Spaanse toerismekantoor werkt samen met Netflix om Spanje te ontdekken

Spaanse toerismekantoor werkt samen met Netflix om Spanje te ontdekken
Beeld: Canva

Spaanse toerismekantoor werkt samen met Netflix om Spanje te ontdekken

MADRID – Het Spaanse Instituut voor het Toerisme in Spanje, ook wel Tursepaña genoemd, is een samenwerking aangegaan met Netflix om Spanje te promoten. Dat gebeurt met een speciale website genaamd ‘Spain Travel Guide’ waarop allerlei filmlocaties te zien zijn waar Netflix films en series zijn opgenomen of waar iets vandaan komt wat met Netflix te maken heeft. Tijdens deze ontdekkingsreis worden alle autonome regio’s bezocht.

‘Spain Travel Guide’ is een ontdekkingsreis door Spanje aan de hand van filmlocaties voor films en series op Netflix en andere Netflix gerelateerde gebieden. Daarbij worden alle autonome regio’s bezocht en ongetwijfeld heb je wel een van de volgende films en/of series op Netflix gezien. ‘Spain Travel Guide’ is een samenwerking tussen Tursepaña en Netflix om het land en de regio’s te promoten aan de hand van de populairste streamingdienst ter wereld. Op DEZE Engelstalige website zijn verschillende lokaties te zien die gebruikt werden voor opnames. 

We beginnen onze Netflix-reis in Catalonië in La Garriga in atelier Rechapados Ferrer waar de schaakborden werden gemaakt voor de populaire serie ‘The Queen’s Gambit’. Van Catalonië gaan we naar Aragón waar in Benasque in de Pyreneeën opnames werden gemaakt voor de eerste Spaanse kerstfilm ‘1000 Miles from Christmas’.

We reizen nu naar de Valencia regio waar de hoofdpersoon van de Spaanse serie ‘Valeria’ vandaan komt. Maar in de Valencia regio wordt met name aandacht besteed aan de muziek. De hoofdpersoon van de serie ‘Paquita’ komt uit La Rioja en dus wordt daar ook aandacht aan besteed. In Castilla-La Mancha wordt gelinkt naar de serie ‘Cable Girls’ omdat daar in Guadalajara, Sacedon en Brihuega opnames werden gemaakt.

Er wordt ook een link gelegd tussen de immens populaire Netflix serie ‘Bridgerton’ en de hoofdstad van Madrid , al zijn daar geen opnames gemaakt voor deze serie. Maar in Madrid ligt Peris Costumes waar enkele kostuums gemaakt zijn die in ‘Bridgerton’ maar ook in ‘Emily in Paris’ en ‘The Queen’s Gambit’ zijn gebruikt. 

Voor de serie ‘The Crown’ gaan we naar Andalusië waar in episode 6 van het vierde seizoen de Calle Larios in Málaga te zien is. Daar werd het bezoek aan Australië nagebootst. In Extremadura wordt de link gelegd met ‘Money Heist’ ofwel ‘La Casa de Papel’ waar in Mérida opnames werden gemaakt voor het eerste seizoen.

Tijdens onze reis naar Galicië moet de link gelegd worden met de serie ‘The mess you leave behind’ die geheel in het noordwesten van Spanje werd opgenomen. Als laatste reizen we naar de Canarische Eilanden waar opnames zijn gemaakt voor de serie ‘The Witcher’. Bekijk meer regio’s en hun link met Netflix HIER.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.