Amazon verkoopt teruggestuurde artikelen in twee outletwinkels in Madrid

Amazon verkoopt teruggestuurde artikelen in twee outletwinkels in Madrid
Beeld: Google Maps / screenshot

Amazon verkoopt teruggestuurde artikelen in twee outletwinkels in Madrid

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Misschien heb je je op een gegeven moment afgevraagd wat Amazon doet met de producten die mensen terugsturen nadat ze het gekocht hebben op het platform. Het antwoord heeft de vorm van een fysieke winkel: ‘Crazy Day Factory’ in Madrid.

Het bijzondere van deze winkel, wat eigenlijk twee locaties in Madrid zijn, is dat het allerlei soorten producten verkoopt tegen sterk verlaagde prijzen. Donderdag is de beste dag van de week omdat iedereen dan artikelen kan kopen vanaf slechts 1 euro.

En het zijn geen producten van lage kwaliteit; je kunt computers, mobiele telefoons, keukenartikelen, huishoudelijke artikelen of speelgoed tegenkomen, om maar enkele voorbeelden te noemen, hoewel je veel geluk moet hebben en je moet aansluiten bij eindeloze rijen om dat gewenste product te bemachtigen.

Waar zijn deze winkels te vinden?

De eerste locatie van ‘Crazy Day Factory’ bevindt zich in Leganés, op nummer 27 van de Calle del Trueno, en de andere in Parla, in het winkelcentrum El Ferial. Als je geïnteresseerd bent om een kijkje te nemen, is het het beste om de openingstijden te bekijken en goed in gedachten te houden, aangezien ze variëren van de ene locatie naar de andere.

Producten voor één euro

De strategie van ‘Crazy Day Factory’ is vreemd te noemen: op vrijdag wordt de voorraad vernieuwd en wordt een prijs van 15 euro vastgesteld voor de artikelen. Op zaterdag dalen ze naar 12 euro, op zondag naar 10 euro, op maandag naar 8 euro, op dinsdag naar 5 euro, op woensdag naar 3 euro en op donderdag naar de lage prijs van één euro.

Logischerwijs zijn op die dag de minst interessante artikelen over, maar misschien heb je geluk en vind je een koopje. Het is dus het beste om op vrijdag te gaan, want voor 15 euro per artikel heb je meer kans om iets echt lekkers te bemachtigen.

Lange rijen

Veel mensen kamperen de nacht ervoor om de beste artikelen te bemachtigen, dus bereid je voor om te strijden tegen iedereen die je in de weg staat. Houd er rekening mee dat ‘Crazy Day Factory’ geen retour accepteert, maar er is een speciale ruimte beschikbaar om producten te testen om te zien of ze echt werken.

Wat zijn de meningen van klanten?

De meningen over deze outletwinkels zijn zeer divers. Velen beschouwen het als een unieke kans om echte koopjes te bemachtigen, terwijl anderen denken dat het een stortplaats is waar het onmogelijk is om iets te kopen.

Het is dus aan jou om tijdens een bezoek aan de Spaanse hoofdstad je geluk te beproeven, om te zien of je een product vindt dat aan je verwachtingen voldoet, of gewoon om te zien wat er gaande is en de ervaring mee te maken.

Ga naar de inhoud