Staking luchtverkeersleiders Spanje gaat na februari en maart verder op zeven dagen in april (2023)

Staking luchtverkeersleiders Spanje gaat na februari en maart verder op zeven dagen in april
Beeld: 123rf

Staking luchtverkeersleiders Spanje gaat na februari en maart verder op zeven dagen in april (2023)

Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

De afgelopen twee maanden februari en maart hebben de luchtverkeersleiders van zestien geprivatiseerde verkeerstorens in Spanje op diverse dagen gestaakt. Van de staking in februari en maart van 162 luchtverkeersleiders bij 16 Spaanse vliegvelden heeft bijna niemand iets gemerkt. Toch wil de vakbond doorgaan met staken en dus is aangekondigd dat er ook gestaakt zal worden op de donderdagen en zondag in april.

Op 9, 13, 16, 20, 23, 27 en 30 april wordt er opnieuw gestaakt tussen 15.00 en 17.00 uur op het Spaanse vasteland en de Balearen; en tussen 07.00 en 09.00 uur in de verkeerstorens van de luchthavens van Alicante, Valencia, Ibiza, Murcia, Lleida, Sabadell, Vigo, La Coruña, Madrid-Cuatro Vientos, Sevilla, Jerez, Castellón , Lanzarote, Fuerteventura, La Palma en El Hierro. 

Er wordt gestaakt bij 16 vliegvelden die worden beheerd door Saerco en Ferronats, dus niet bij alle vliegvelden in Spanje. Het gaat om de vliegvelden van Alicante-Elche (Costa Blanca), Valencia, Murcia, Sevilla, Ibiza, Lanzarote, Fuerteventura, El Hierro, La Palma, Jerez de la Frontera, A Coruña, Castellón, Lleida, Sabadell, Vigo en Madrid-Cuatro Vientos. Bij 30 andere vliegvelden, zoals Barcelona, Madrid, Málaga en Palma de Mallorca die beheerd worden door Enaire wordt niet gestaakt.

De stakingen in februari was wel iets van te merken, maar niet heel veel terwijl de reizigers praktisch niets hebben gemerkt van de stakingen in maart.

Ga naar de inhoud