Koninklijke familie van België opnieuw als pelgrims op de Camino de Santiago

Koninklijke familie van België opnieuw als pelgrims op de Camino de Santiago
Beeld: via canva.com

Koninklijke familie van België opnieuw als pelgrims op de Camino de Santiago

De koninklijke familie van België heeft al vele jaren een sterke liefde voor de Camino de Santiago, een van de meest bekende pelgrimsroutes ter wereld. Deze traditie wordt door verschillende generaties van de Belgische koninklijke familie voortgezet en heeft hun waardering voor de natuur en culturele schatten langs de route alleen maar verdiept. Ook dit jaar waren ze weer aan het wandelen op de Camino.

De huidige koning Filip en koningin Mathilde hebben een grote belangstelling voor de Camino de Santiago en hebben de afgelopen jaren verschillende etappes van de pelgrimsroute afgelegd. Hun liefde voor deze traditie werd misschien wel geïnspireerd door de legendarische koningin Fabiola, een Spaanse van geboorte die vaak haar zomers doorbracht in het paleisje San Lorenzo in Santiago de Compostela.

De koninklijke familie van België heeft een langdurige band met de Camino de Santiago. Koning Filip en koningin Mathilde begonnen in 2017 met hun pelgrimstocht in Roncesvalles in Navarra en hebben sindsdien bijna elk jaar tijdens de Paasvakantie een deel van de route afgelegd. Ze wandelen als echte pelgrims, gekleed in geschikte kleding voor het weer en uitgerust met rugzakken en pelgrimsstokken.

Hoewel de koninklijke familie ongetwijfeld extra beveiliging nodig heeft, probeert hun gevolg zo onopvallend mogelijk te blijven tijdens de pelgrimstocht. De bewakers doen hun uiterste best om niet op te vallen tussen de andere pelgrims en de koninklijke familie mengt zich gewoon tussen de menigte.

De Camino de Santiago is voor de Belgische koninklijke familie een traditionele familievakantie geworden. Naast koning Filip en koningin Mathilde, nemen ook hun kinderen en andere familieleden vaak deel aan de pelgrimstocht. Dit versterkt niet alleen de familiebanden, maar benadrukt ook hun gedeelde passie voor deze eeuwenoude traditie.

Ga naar de inhoud