Ken jij de top 10 van de 35 gelukkigste dorpen van Spanje al?

Ken jij de top 10 van de 35 gelukkigste dorpen van Spanje al?
Beeld: via canva.com

Ken jij de top 10 van de 35 gelukkigste dorpen van Spanje al?

De meeste buitenlanders denken dat Spanje een van de gelukkigste landen ter wereld is vanwege zonnige klimaat, de hartelijke bevolking en de prachtige landschappen. Echter, in het jaarlijkse World Happiness Report staat Spanje vaak laag gerangschikt, in 2024 op de 36e plaats, wat 4 plaatsen lager is dan in 2023. Om Spanje een duwtje in de rug te geven, heeft het bedrijf Azucarera in samenwerking met onderzoeksbureau YouGov een studie uitgevoerd om de 35 gelukkigste dorpen van Spanje in kaart te brengen.

Uit het onderzoek blijkt dat er een aantal factoren zijn die bijdragen aan het geluk van de bewoners in deze dorpen. Ten eerste is er sprake van een hartelijke en sociale sfeer, waarin mensen tijd voor elkaar nemen en elkaar ondersteunen. Daarnaast hebben deze dorpen een rustig tempo, zonder de stress van het drukke stadsleven. De bewoners genieten volop van de buitenlucht en lokale gerechten.

In totaal bestaat de lijst uit 35 dorpen verdeeld over heel Spanje, sommigen bekend en velen onbekend bij Spanjaarden en buitenlanders. We noemen niet alle gelukkige dorpen in dit artikel, maar die kun je HIER lezen (PDF). De top 10 van gelukkigste dorpen staat hieronder, maar op de lijst van 35 dorpen komen ook bijvoorbeeld de bekende dorpen Mojácar (11), Benalmádena (13), Denia (14), SItges (16), Salou (18), Altea (19), Calpe (20), Cadaqués (25), Frigiliana (33), Ainsa (34) voor

De top 10 gelukkigste dorpen volgens het onderzoek zijn echter:

  1. Ronda
  2. Nerja
  3. Chipiona
  4. Tarifa
  5. Peñíscola
  6. Santillana del Mar
  7. San Vicente de la Barquera
  8. Sanxenxo
  9. Ribadesella
  10. Zahara de los Atunes

Deze dorpen scoren hoog op factoren als sfeer, rust, natuur en lokale culinaire tradities. Bewoners geven aan dat ze zich er thuis voelen en de gemeenschapszin er groot is.

Ga naar de inhoud