Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (97)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (97)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (97)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

De jongste zoon van onze goede vrienden studeert en woont in Alicante stad. Hij kreeg laatst zijn verontrustende oma aan de lijn. Ze had op internet gezien dat er twee leeuwen in Alicante waren gesignaleerd. De jongen wist van niets en stelde zijn oma een beetje gerust. “Als er leeuwen loslopen in Alicante dan had ik dat toch zeker wel geweten”, vertelde hij haar. Toch was oma niet helemaal gerustgesteld en ging het bericht nog een keer op internet opzoeken. Toen schrok ze nog harder; het bleek dat die leeuwen zich in Pinoso bevonden, daar waar haar zoon, schoondochter en andere kleinzoon woonden…

Nou, je begrijpt het misschien al. Deze verwarring ging over ons, de twee Leeuwtje die elke week op SpanjeVandaag over hun belevenissen schrijven. Moeders stuurde een artikel van ons via Whatsapp naar onze vrienden, met de tekst; weten jullie dit al? Onze vrienden waren in grote verwarring. Die dachten dat wij in grote moeilijkheden verkeerde en dat niet hadden laten weten. Ze lazen het artikel meerdere keren en konden voor hun gevoel niets verontrustends ontdekken. Niet zo gek, want er was ook niets aan de hand.

Ze lieten moeders weten; “Ja, dat weten we, zijn onze goede vrienden” en snapte niet goed waar ze op doelde. Moeders dacht dat er een grapje gemaakt werd en stuurde terug; “maar ze zijn toch zeker wel gevangen en in een stoofpot gestopt”. “Huhh, gevangen en in een stoofpot gestopt???” “Ja, die twee Leeuwtjes.” Toen begon er bij hen wat te dagen. Tom en Danielle van Leeuwen, twee leeuwtjes in Alicante. Wat hebben we gelachen toen ze het ons vertelde. Heerlijk hoe een spraak- of leesverwarring kan ontstaan en achteraf je de slappe lach kan bezorgen. Oma zal nog wel een poosje geplaagd worden met haar leesverwarring.

Het vangen van 1 van de leeuwtjes zou op dit moment niet zo heel lastig zijn geweest. Tom heeft van de week met padel een zweepslag opgelopen, een scheurtje in een spier in zijn kuit en loopt op krukken door het huis te strompelen. Het gaat gelukkig al iets beter, maar het is nog steeds heel pijnlijk. Hij kan en mag vooral niets doen. Heel moeilijk voor de bezige bij. Voorlopig even niet klussen en klimmen op ladders. Het is gelukkig heel mooi weer, dus dan daar maar van genieten en de gekwetste spier goed laten genezen. Fijn weekend, Tom en Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud