91.518 minder werklozen in Spanje

91.518 minder werklozen in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – De (late) Semana Santa (Paasweek) in de maand april heeft ervoor gezorgd dat het aantal werklozen vorige maand met 91.518 personen is gedaald. Daarnaast zijn er 186.785 nieuwe werkenden bijgekomen in Spanje waardoor het aantal personen met een baan is gestegen naar 19,3 miljoen en het aantal werklozen is gedaald naar 3,1 miljoen personen.

Zoals elk jaar heeft de Semana Santa er ook dit jaar weer voor gezorgd dat er meer mensen zijn die een nieuwe baan hebben gekregen. Bij de cijfers in maart was het nog bar en boos en kwamen er meer werklozen bij maar de Paasweek heeft dat weer goed gemaakt.

Het aantal ingeschreven werkenden bij de Sociale Zekerheid (Seguridad Social) steeg met 186.785 personen wat meer is dan de 176.373 nieuwe ingeschrevenen in de maand april 2018. Het aantal werkenden is daardoor gestegen naar 19.230.362 personen, het hoogste cijfer sinds juli 2008.

Daarbij valt ook op dat er een nieuw record is wat betreft ingeschreven vrouwen dat 8.939.333 personen is ofwel een 46,49% van het totaal aantal werkenden. Er staan 10.291.029 mannen ingeschreven, een 53,51% van het totaal.

In de maand april daalde het aantal werklozen met 91.518 personen naar een totaal van 3.163.566 personen. Wel moet men er bij vermelden dat veel nieuwe banen tijdelijk van aard zijn waardoor de cijfers wellicht anders geïnterpreteerd moeten worden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Fred

En na moederdag zijn de meesten alweer naar huis gestuurd, de feestdagen zijn weer voorbij. Nu is het wachten op de maand Juni waar de horeca weer wat mensen nodig heeft voor de feesten en de zomermaanden juli, augustus en ook nog met wat geluk september. En uiteraard komen de volgende cijfers voor de werkeloosheid precies weer eind augustus begin september als iedereen weer naar huis gestuurd wordt. Als ze de cijfers nu eens een week later zouden plaatsen was er vrijwel geen daling in de werkeloosheid te zien. En de huidige regering moet die rare regel dat je een… Lees verder »

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.