91.518 minder werklozen in Spanje

91.518 minder werklozen in Spanje
Beeld: 123rf

91.518 minder werklozen in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De (late) Semana Santa (Paasweek) in de maand april heeft ervoor gezorgd dat het aantal werklozen vorige maand met 91.518 personen is gedaald. Daarnaast zijn er 186.785 nieuwe werkenden bijgekomen in Spanje waardoor het aantal personen met een baan is gestegen naar 19,3 miljoen en het aantal werklozen is gedaald naar 3,1 miljoen personen.

Zoals elk jaar heeft de Semana Santa er ook dit jaar weer voor gezorgd dat er meer mensen zijn die een nieuwe baan hebben gekregen. Bij de cijfers in maart was het nog bar en boos en kwamen er meer werklozen bij maar de Paasweek heeft dat weer goed gemaakt.

Het aantal ingeschreven werkenden bij de Sociale Zekerheid (Seguridad Social) steeg met 186.785 personen wat meer is dan de 176.373 nieuwe ingeschrevenen in de maand april 2018. Het aantal werkenden is daardoor gestegen naar 19.230.362 personen, het hoogste cijfer sinds juli 2008.

Daarbij valt ook op dat er een nieuw record is wat betreft ingeschreven vrouwen dat 8.939.333 personen is ofwel een 46,49% van het totaal aantal werkenden. Er staan 10.291.029 mannen ingeschreven, een 53,51% van het totaal.

In de maand april daalde het aantal werklozen met 91.518 personen naar een totaal van 3.163.566 personen. Wel moet men er bij vermelden dat veel nieuwe banen tijdelijk van aard zijn waardoor de cijfers wellicht anders geïnterpreteerd moeten worden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.