skip to Main Content
91.518 minder werklozen in Spanje
123rf

91.518 minder werklozen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – De (late) Semana Santa (Paasweek) in de maand april heeft ervoor gezorgd dat het aantal werklozen vorige maand met 91.518 personen is gedaald. Daarnaast zijn er 186.785 nieuwe werkenden bijgekomen in Spanje waardoor het aantal personen met een baan is gestegen naar 19,3 miljoen en het aantal werklozen is gedaald naar 3,1 miljoen personen.

Zoals elk jaar heeft de Semana Santa er ook dit jaar weer voor gezorgd dat er meer mensen zijn die een nieuwe baan hebben gekregen. Bij de cijfers in maart was het nog bar en boos en kwamen er meer werklozen bij maar de Paasweek heeft dat weer goed gemaakt.

Het aantal ingeschreven werkenden bij de Sociale Zekerheid (Seguridad Social) steeg met 186.785 personen wat meer is dan de 176.373 nieuwe ingeschrevenen in de maand april 2018. Het aantal werkenden is daardoor gestegen naar 19.230.362 personen, het hoogste cijfer sinds juli 2008.

Daarbij valt ook op dat er een nieuw record is wat betreft ingeschreven vrouwen dat 8.939.333 personen is ofwel een 46,49% van het totaal aantal werkenden. Er staan 10.291.029 mannen ingeschreven, een 53,51% van het totaal.

In de maand april daalde het aantal werklozen met 91.518 personen naar een totaal van 3.163.566 personen. Wel moet men er bij vermelden dat veel nieuwe banen tijdelijk van aard zijn waardoor de cijfers wellicht anders geïnterpreteerd moeten worden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. En na moederdag zijn de meesten alweer naar huis gestuurd, de feestdagen zijn weer voorbij. Nu is het wachten op de maand Juni waar de horeca weer wat mensen nodig heeft voor de feesten en de zomermaanden juli, augustus en ook nog met wat geluk september. En uiteraard komen de volgende cijfers voor de werkeloosheid precies weer eind augustus begin september als iedereen weer naar huis gestuurd wordt. Als ze de cijfers nu eens een week later zouden plaatsen was er vrijwel geen daling in de werkeloosheid te zien. En de huidige regering moet die rare regel dat je een jaar niet meer mag werken op de zelfde plek als je er 6 maanden tijdelijk hebt gewerkt zo snel mogelijk afschaffen(Met dank aan Rajoy die deze leuke regel ingesteld heeft).

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken