Dierentuin Barcelona gaat langzaam sluiten

Dierentuin Barcelona gaat langzaam sluiten
Beeld: Zoobarcelona.cat

Dierentuin Barcelona gaat langzaam sluiten

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De gemeenteraad van Barcelona heeft vrijdag beslist dat na 127 jaar de dierentuin van Barcelona moet sluiten. Een nieuw aangenomen regeling heeft ervoor gezorgd dat er een verbod is op broedplaatsen van dieren die later niet bevrijd kunnen worden in de natuur en dus heeft de ‘Zoo de Barcelona’ geen functie meer in de huidige vorm.

De ongeveer 2.000 dieren van 300 soorten die nu in de dierentuin van de Catalaanse stad leven zullen worden overgeplaatst naar dierenopvangcentra waar deze dieren de rest van hun leven door zullen brengen. Alleen enkele diersoorten die bedreigd worden met uitsterven mogen nog in de dierentuin blijven en zullen in de toekomst opnieuw in de natuur worden geïntroduceerd.

Diersoorten zoals de olifant, beer, kameel, kangoeroe en zebra zullen zich niet langer kunnen reproduceren omdat ze niet met uitsterven worden bedreigd terwijl andere diersoorten zoals orang-oetans een andere behandeling hebben

De Zoo de Barcelona wordt op deze manier het eerste ‘animalista’ park van Europa. Datzelfde gebeurde in 2016 ook al met de dierentuin in Buenos Aires in Argentinië die een ‘Ecoparque’ werd na het sluiten van de dierentuin en het verplaatsen van de dieren.

Het sluiten van de dierentuin van de uit 1892 stammende Zoo de Barcelona heeft waarschijnlijk niet alleen iets te  maken met het welzijn van de dieren (al is dat volgens de gemeente wel de belangrijkste reden) maar ook met de lage bezoekersaantallen.

Er zijn de laatste jaren 25% minder bezoekers naar de Zoo gekomen waarbij 2018 werd afgesloten met het laagste aantal bezoekers ooit, van de meer dan 1 miljoen in 2015 naar 785.000 in 2018.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.