Stranden Torrevieja, Benidorm en Alicante gedeeltelijk open

Stranden Torrevieja, Benidorm en Alicante gedeeltelijk open
Beeld: Play del Cura, Torrevieja / 123rf

Stranden Torrevieja, Benidorm en Alicante gedeeltelijk open

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De gemeenten Alicante, Benidorm en Torrevieja hebben besloten diverse stranden open te doen voor de inwoners om te wandelen, sporten en het uitvoeren van wateractiviteiten. Het zwemmen in zee is op dit moment nog verboden maar is wel toegestaan voor professionele sporters. Andere gemeenten zoals Orihuela en Elche hebben besloten de komende dagen ook hun stranden te openen.

De gemeenten Alicante, Torrevieja en Benidorm hebben besloten om vanaf woensdag 6 mei diverse stranden te openen. Deze kunnen gebruikt worden door de inwoners van deze steden (dus niet van anders steden of dorpen) en alleen binnen de daarvoor bestemde tijdvakken. Professionele sporters mogen het water in om te zwemmen, surfen, kajakken etc. De sporters mogen ook uit andere delen van de provincie komen. 

Het is echter nog NIET toegestaan om te zwemmen in zee. Alleen professionele sporters, die dat moeten bewijzen met documenten, mogen individueel (dus niet in groepen) het water in of de zee op. Het is ook niet toegestaan om te gaan zonnen met alle daarbij horende materialen zoals parasols en strandstoelen of handdoeken.

Volwassenen tussen 14 en 70 jaar kunnen naar de stranden gaan om te wandelen of te sporten tussen 6-10 uur en tussen 20-23 uur terwijl 70-plussers kunnen wandelen en sporten tussen 10-12 uur en 19-20 uur. Kinderen (maximaal 3 tegelijk) tot 14 jaar mogen onder begeleiding van één volwassene van de stranden gebruik maken tussen 12 en 19 uur. In alle gevallen dienen de strandgangers rekening te houden met de social distance van 2 meter.

In de stad Alicante zijn twee stranden open voor de inwoners, te weten La Cantera en San Juan. Deze stranden zijn door iedereen te gebruiken om te wandelen of te sporten maar het is niet toegestaan om de zee in te gaan om te zwemmen. De enige personen die dat wel mogen zijn professionele sporters die individueel de zee in mogen of het water op mogen gaan om te trainen.

In Torrevieja heeft de gemeente de stranden Los Náufragos, El Cura, Los Locos, Cabo Cervera en La Mata geopend voor wandelaars en sporters. Ook in Torrevieja mogen alleen sporters het water op of de zee in om te trainen.

In Benidorm heeft de gemeente besloten alleen het strand Mal Plas te openen, alleen tussen 6 en 10 uur ‘s morgens en alleen voor professionele sporters die dat een dag van tevoren moeten doorgeven via e-mail aan de gemeente.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.