79-jarige Duitse vrouw doodgeschoten in haar woning in Elche

79-jarige Duitse vrouw doodgeschoten in haar woning in Elche
Beeld: Google Maps

79-jarige Duitse vrouw doodgeschoten in haar woning in Elche

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De politie heeft in een woning in Elche het stoffelijk overschot van een 79-jarige Duitse vrouw gevonden die meerdere keren is neergeschoten. De woning staat in de wijk Torre Azul in de gemeente Elche in de provincie Alicante. Een loodgieter en buurman hebben de politie gebeld toen ze de deur niet open deed.

Toen de politie eenmaal ter plaatse was werd het stoffelijk overschot van de 79-jarige Duitse Marina W. gevonden. Ze is volgens het eerste onderzoek minstens drie keer geraakt door kogels. De vrouw had een Duitse nationaliteit en een Brits paspoort maar woonde al 20 jaar in dezelfde woning waar ze enkele jaren alleen woont nadat haar Britse echtgenoot was overleden.

De buurtbewoners maken zich ernstig zorgen over de veiligheid van de buurt want er staan veel losstaande woningen waar veel mensen alleen wonen. Maar niet veel later op donderdag heeft de politie twee verdachten aangehouden die in de wijk gezien waren. Het gaat om een man en vrouw. Later werd bekend dat het een 46-jarige vrouw met haar zoon is die, ten eerste het pistool in bezit hadden en ten tweede na het doden van de vrouw geprobeerd hebben alle sporen te wissen. Het motief van de moord is nog niet bekend.

Ga naar de inhoud