18 gewonden en 2 doden bij een enorme explosie in een wijk in Madrid

18 gewonden en 2 vermisten bij een enorme explosie in een wijk in Madrid
Beeld: @EmergenciasMad / twitter

18 gewonden en 2 doden bij een enorme explosie in een wijk in Madrid

MADRID – In de Salamanca wijk in het centrum van de Spaanse hoofdstad Madrid, zijn vrijdagmiddag 18 personen gewond geraakt waarbij enkele zwaargewond. Er werden ook nog twee personen vermist maar hun lichamen zijn later op vrijdag gevonden. De explosie vond plaats in een vier verdiepingen hoog gebouw met appartementen in de Calle Ayala nummer 35. Vier zwaargewonden moesten naar het ziekenhuis worden gebracht.

Terwijl men nog zoekt naar de oorzaak van de explosie wordt gespeculeerd dat het om een gaslek gaat. De explosie vond plaats om 13.30 uur in de wijk Salamanca in de stad Madrid. Terwijl er 18 mensen gewond raakten waarvan 4 personen zwaargewond, wordt nog gezocht naar twee vermiste personen die vermoedelijk werkzaamheden verrichten op de derde verdieping van het gebouw. UPDATE: Vrijdagmiddag heeft men de lichamen van deze twee vermiste personen gevonden.

De kans is groot dat deze twee werknemers bedolven zijn onder het puin van een binnenplaats die op hen terecht is gekomen. Er ligt meer dan twee meter puin en dat wordt sinds de explosie onderzocht door de brandweer. Diezelfde brandweer vreest dat het hele gebouw moet worden afgebroken omdat het geheel onstabiel is geworden na de explosie. Andere gebouwen hebben geen schade opgelopen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.