Uitbreiding Ale-Hop winkels in het buitenland gaat gestaag door

Uitbreiding Ale-Hop winkels in het buitenland gaat gestaag door
Beeld: Ale-Hop

Uitbreiding Ale-Hop winkels in het buitenland gaat gestaag door

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De in Spanje en bij toeristen populaire winkelketen met hebbedingetjes Ale-Hop is bezig met een internationale uitbreiding. De bedoeling is dat de bekende koe van de Spaanse winkelketen Ale-Hop binnenkort in meerdere landen te zien zal zijn. Op dit moment heeft Ale-Hop meer dan 250 winkels in Spanje en Portugal maar daar is Kroatië bijgekomen en zullen er binnenkort ook franchise winkels te vinden zijn in Mexico.

De Ale-Hop winkelketen die ook bij veel Nederlandse en Belgische vakantiegangers zeer geliefd is, heeft in 2019 een goed jaar gehad met meer omzet, meer winst, meer winkels en meer personeel. In 2019 wist Ale-Hop’s moederbedrijf Clave Denia een omzet te halen van 140 miljoen euro wat 16% meer was dan in 2018 terwijl het bedrijf 30,4 miljoen euro winst wist te maken. Maar in het eerste corona-jaar 2020 daalde deze omzet en winst met 50% vanwege de verplichte sluiting van winkels en het gebrek aan toeristen. In 2021 ging het alweer beter maar de omzet van het pre-Covid jaar 2019 is nog niet gehaald.

Maar deze daling van omzet en winst belet de keten niet om uit te breiden en toekomstplannen te maken. In 2021 zijn er 40 nieuwe winkels bijkomen om in totaal 250 winkels te hebben in Spanje, Portugal en Kroatië. Het aantal personeelsleden is ook gestegen naar meer dan 1.600. Verder is de online verkoop uitgebreid maar is dat nog een moeilijk concept voor de winkelketen die het vooral moet hebben van de spontane en impulsieve fysieke verkoop.

Het eerste land buiten het Spaanse schiereiland (Spanje en Portugal) waar een Ale-Hop koe te zien is, is Kroatië waar de Spaanse keten in de stad Zadar in oktober 2021 een winkel heeft geopend. Ale-Hop heeft aangegeven naar meer Europese landen te willen uitbreiden maar weigert op dit moment deze mogelijke landen te noemen. Daarom is ons helaas niet bekend of Ale-Hop ook naar Nederland en/of België gaat komen. Wel werd bekend dat Ale-Hop een franchise-samenwerking is aangegaan met de Mexicaanse warenhuisketen Palacio de Hierro, te vergelijken met El Corte Inglés of De Bijenkorf.

De meeste Ale-Hop winkels zijn te vinden in toeristische steden en dorpen zoals langs de Middellandse Zeekust en in grote steden. Maar het gebrek aan internationale toeristen heeft ervoor gezorgd dat Ale-Hop in 2021 ook winkels heeft geopend in minder toeristische steden zoals Sabadell, Badajoz, Don Benito of Lleida waarmee de keten hoopt ook de inwoners van Spanje naar de kleurige winkels te lokken.

Ga naar de inhoud