De Spanjaard die beroemdheden vereeuwigt met een balpen

De Spanjaard die beroemdheden vereeuwigt met een balpen
Beeld: Dali & Steve Jobs / Alex Mirasol / Facebook

De Spanjaard die beroemdheden vereeuwigt met een balpen

ZARAGOZA – In de autonome regio Aragón zijn ze trots op Alex Mirasol, de jonge kunstenaar die beroemdheden vereeuwigt met zijn tekeningen in balpen. In het Teatro de Las Esquinas is tijdens de maanden mei en juni een tentoonstelling van zijn werk te zien. Onderaan zijn diverse voorbeelden te zien van zijn werk.

Lydia Bosch, Dani Rovira, Beatriz Rico, Fernando Cayo of Dani Pérez Prada delen met elkaar dat ze vereeuwigd werden door Alex Mirasol. Die jonge kunstenaar maakt ook werken in olieverf of aquarel, maar 90% van zijn opdrachten maakt hij enkel en alleen met een eenvoudige balpen.

“Ik begon een beetje toevallig”, vertelt Mirasol. “Wanneer ik het portret van iemand bekend maak, zet ik het op Instagram en tag ik hen. Als ze het delen merk ik dat mijn volgers snel stijgen, soms heb ik er 1.000 meer in slechts twee dagen tijd. Ook stuurt Mirasol de werken daarna vaak op naar zij die op zijn tekeningen prijken.

Zo gebeurt het ook wel eens dat Alex werken op bestellingen maakt. Hij heeft er een paar voor Spaans televisiefiguur Christian Gálvez, en ook bij trouwfeesten is zijn werk erg populair.

Naast portretten maakt Alex Mirasol trouwens ook landschapstekeningen. De leeuwen van de puente de Piedra bijvoorbeeld, de kerktoren van de Magdalena in Zaragoza of het uitzicht over de Alfonso I straat in diezelfde stad. Verder zijn ook muurschilderingen een van zijn specialiteiten. Mirasol schildert in scholen en op straat, en maakt vaak grote werken tot 50 of 60 vierkante meter. Dit jaar heeft hij zelfs een opdracht voor een muur van 300 vierkante meter in Teruel.

Op dit moment kan men het werk van Alex Mirasol bezichtigen in het theater de Las Esquinas in Zaragoza. Tijdens de maanden mei en juni is de expositie elke namiddag open van maandag tot vrijdag.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.