Search
menu
Search

De Spanjaard die beroemdheden vereeuwigt met een balpen

De Spanjaard die beroemdheden vereeuwigt met een balpen
Beeld: Dali & Steve Jobs / Alex Mirasol / Facebook

De Spanjaard die beroemdheden vereeuwigt met een balpen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ZARAGOZA – In de autonome regio Aragón zijn ze trots op Alex Mirasol, de jonge kunstenaar die beroemdheden vereeuwigt met zijn tekeningen in balpen. In het Teatro de Las Esquinas is tijdens de maanden mei en juni een tentoonstelling van zijn werk te zien. Onderaan zijn diverse voorbeelden te zien van zijn werk.

Lydia Bosch, Dani Rovira, Beatriz Rico, Fernando Cayo of Dani Pérez Prada delen met elkaar dat ze vereeuwigd werden door Alex Mirasol. Die jonge kunstenaar maakt ook werken in olieverf of aquarel, maar 90% van zijn opdrachten maakt hij enkel en alleen met een eenvoudige balpen.

“Ik begon een beetje toevallig”, vertelt Mirasol. “Wanneer ik het portret van iemand bekend maak, zet ik het op Instagram en tag ik hen. Als ze het delen merk ik dat mijn volgers snel stijgen, soms heb ik er 1.000 meer in slechts twee dagen tijd. Ook stuurt Mirasol de werken daarna vaak op naar zij die op zijn tekeningen prijken.

Zo gebeurt het ook wel eens dat Alex werken op bestellingen maakt. Hij heeft er een paar voor Spaans televisiefiguur Christian Gálvez, en ook bij trouwfeesten is zijn werk erg populair.

Naast portretten maakt Alex Mirasol trouwens ook landschapstekeningen. De leeuwen van de puente de Piedra bijvoorbeeld, de kerktoren van de Magdalena in Zaragoza of het uitzicht over de Alfonso I straat in diezelfde stad. Verder zijn ook muurschilderingen een van zijn specialiteiten. Mirasol schildert in scholen en op straat, en maakt vaak grote werken tot 50 of 60 vierkante meter. Dit jaar heeft hij zelfs een opdracht voor een muur van 300 vierkante meter in Teruel.

Op dit moment kan men het werk van Alex Mirasol bezichtigen in het theater de Las Esquinas in Zaragoza. Tijdens de maanden mei en juni is de expositie elke namiddag open van maandag tot vrijdag.

Ga naar de inhoud