Mei is de ideale maand om de Bioparc-zoo van Valencia te ontdekken

Mei is de ideale maand om de Bioparc-zoo van Valencia te ontdekken
Beeld: @BioparcValencia / facebook

Mei is de ideale maand om de Bioparc-zoo van Valencia te ontdekken

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VALENCIA – In Mei vieren we internationaal de Dag van de Biodiversiteit. Een magere poging om de aandacht te vestigen op hoe slecht het wereldwijd met die diversiteit gaat. Bioparc Valencia maakt van de gelegenheid gebruik om haar werk in de verf te zetten en bezoekers te lokken.

Bioparc Valencia is een zoo in het westen van de stad Valencia. Ze is in handen van het gemeentebestuur maar wordt uitgebaat door een privé onderneming. Het Bioparc specialiseert zich in de Afrikaanse fauna en is in vier delen opgedeeld: droge Savanne, natte savanne, bossen van het equatoriale Afrika en Madagascar.

Bioparc definieert zich als een ‘park van het leven’. Het park heeft een tweezijdig doel. Enerzijds wil het de schoonheid van de wilde natuur zo goed mogelijk nabootsen, anderzijds wil het bijdragen aan de bescherming en voortplanting van bedreigde diersoorten. Elke dag tonen de nieuwsberichten hoe slecht het met onze biodiversiteit gaat. Nu al spreekt men van de “zesde uitstervingsgolf” in de geschiedenis van onze planeet. Een probleem dat bijna uitsluitend door de mensheid veroorzaakt wordt.

In de verschillende habitats van Bioparc vindt de bezoeker een grote verscheidenheid aan dieren, gaande van de meest emblematische tot erg onbekende dieren. Verwacht oog in oog te staan met krokodillen of leeuwen, giraffes en gorilla’s. 

Nu de dagen langer worden, prijst Bioparc zichzelf aan als een ideale daguitstap met of zonder kinderen. Het park is elke dag open van 10 uur ’s ochtends tot 8 uur ’s avonds. Men kan naast het bezoeken van de dieren zelf genieten van een ruim aanbod aanvullende activiteiten. Zo is er de dagelijkse “ontmoeting met de verzorgers” of de educatieve tentoonstelling “De cirkel van het leven”. Iedereen die dit jaar in de buurt op reis gaat en interesse heeft vindt HIER meer informatie.

Ga naar de inhoud