Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (58)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (58)
Beeld: Ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (58)

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

Zojuist hebben we onze eerste gasten uitgezwaaid! Ze zijn de afgelopen week van maandag tot en met vrijdag bij ons geweest en wat was dit leuk!! Wat het nog extra leuk maakte, was dat het heel goede vrienden van ons zijn. We konden dus proefdraaien met bekenden. Heerlijk om de gezelligheid van vakantievierende mensen in huis te hebben en het zwembad eens goed in gebruik te nemen. Samen hebben we een hele fijne week gehad. Ze hebben op ons verzoek kritisch naar diverse zaken gekeken, zoals hun kamer en badkamer, het ontbijt, het zwembad etc. Met deze feedback kunnen wij dan weer een aantal dingen aanpassen en onze Casa Rural hierdoor verbeteren.

Maar voordat we aan de afgelopen week konden beginnen, hebben we onszelf in de hoogste versnelling gezet om hetgeen wat we per se af wilden hebben te realiseren. Dat was ook de reden waarom we vorige week geen blog hebben geschreven, de winkel dicht was en een nieuwe video op zich liet wachten. We hebben de ontbijtkamer en woonkamer helemaal geschilderd, met meubels gesleept, lampen aangesloten, schilderijen opgehangen, gordijnen ingekort, de zwembadrand betegeld, stempel beton rondom het zwembad laten storten en nog heel veel meer. Zowel het huis als de tuin zijn flink opgeruimd, wat gezelligheid erin gegooid en alles is schoongemaakt. Vrienden van ons uit Pinoso hebben het weekend ook nog meegeholpen. Letterlijk 5 minuten voordat de gasten arriveerden, stonden we nog te dweilen.

Omdat we natuurlijk tijdens het hebben van gasten geen klussen doen, hebben we zelf ook een soort van vakantie gehad. De spieren hebben kunnen rusten en er is wat slaap ingehaald. Heerlijk weer eens gaan eten bij één van onze favoriete restaurants en ook zijn we op pad geweest om een voor ons nieuwe bodega uit te proberen. Deze is zeer goed bevallen en komt zeker in ons boek met uitstappen die bij ons in de regio te doen zijn. Het was dus een hele fijne week, maar nu is het weer tijd voor actie. De volgende boeking staat gepland voor over twee weken, 19 en 20 mei. Voor die tijd willen we in ieder geval de slaapkamer en badkamer op de begane grond af hebben. Liefst willen we ook nog de muren van het trapgat schilderen en natuurlijk zijn er nog vele kleine klusjes die we moeten afronden. Het whiteboard staat alweer vol!

Voor de aankomende maanden staan er meer boekingen op de agenda. Het is vanaf nu dus mogelijk om bij ons te overnachten! Nieuwsgierig? Neem eens een kijkje op www.slapenbijtomendanielle.nl Hasta pronto, Tom y Danielle

Ga naar de inhoud