Search
menu
Search

Gruwelijke afloop van gijzeling in Málaga voorkomen

Gruwelijke afloop van gijzeling in Málaga voorkomen
Beeld: via canva.com

Gruwelijke afloop van gijzeling in Málaga voorkomen

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Voor een Syrische zakenman veranderde een vakantie in Benalmádena in een hel. De man werd gegijzeld in een poging om een hoeveelheid bitcoins van hem te stelen. Onderzoekers vonden aanwijzingen in het huis die er op wezen dat een gruwelijke afloop mogelijk nipt vermeden werd. 

Na een inval van de politie in een chalet van drie verdiepingen, vonden de onderzoekers van de afdeling Georganiseerde Misdaad van Málaga enkele vreemde zaken. Die ontdekking verklaarde de opluchting van de man die gevangen werd gehouden en hen bedankte in een mengeling van Arabisch en Engels. 

Een van de kamers van het chalet was volledig in plastic gehuld, zoals moordenaars dat doen om geen sporen na te laten. Er lag een wit onderzoekerspak, een snoeischaar, een boomzaag en een pistool met een demper. Waarom die objecten er verstopt lagen was een raadsel, maar alles wees op een onheilspellend plan. 

Het slachtoffer was een Syrische man die gespecialiseerd was in het behoud van portefeuilles van digitale cryptocoins. De man was op vakantie in Benalmádena. Via een contact in Dubai kwam hij bij een local terecht bij wie hij woensdag werd uitgenodigd in een luxueus chalet. 

De chalet lag in de buurt van het ziekenhuis Vinthas Xanit. Bij aanvang bleek het echter niet om een zwembadfeestje te gaan. De Syrische zakenman werd er opgewacht door drie heren met andere plannen. Na aankomst namen de mannen de zakenman meteen gegijzeld. Ze eisten binnen de 48 uur een portemonnee met 50 bitcoins, goed voor in totaal 1,3 miljoen euro. Twee van de gijzelnemers droegen een Grieks paspoort, een van hen een Albanees. 

Het was een vriend in Hongarije die aan de alarmbel trok. Die ontving namelijk een foto van zijn Syrische kompaan waarop een pistool op zijn gezicht werd gericht. Door een onvoorzichtigheid van zijn gijzelnemers, slaagde de gegijzelde Syriër er echter in een foto van het uitzicht door een van de vensters naar Hongarije te sturen. De politie ontdekte zo waar de gijzeling plaatsvond en ontplooide een grote operatie om de man te bevrijden. 

Wat de gijzelnemers precies met hun slachtoffer van plan waren is voorlopig onduidelijk, maar de gevonden objecten leken op het ergste te wijzen.

Ga naar de inhoud