De betrouwbaarste automerken in Spanje volgens de consumentenbond

De betrouwbaarste automerken in Spanje volgens de consumentenbond
Beeld: lexus / web

De betrouwbaarste automerken in Spanje volgens de consumentenbond

De betrouwbaarheid van een auto is een cruciale factor bij het kiezen van een nieuwe wagen. Niemand wil gedoe met constante defecten en onverwachte reparatiekosten. Daarom biedt de jaarlijkse enquête van de Organisatie voor Consumenten en Gebruikers (OCU), waarin duizenden Spaanse automobilisten worden ondervraagd over de betrouwbaarheid van hun voertuigen, een waardevol inzicht.

De overstap naar elektrische voertuigen heeft geleid tot een revolutie in de autotechnologie. Elektrische aandrijflijnen hebben aanzienlijk minder bewegende delen dan conventionele verbrandingsmotoren, waardoor ze inherent betrouwbaarder zijn. Pioniers op het gebied van elektrische aandrijvingen, zoals Tesla en Nissan, scoren dan ook hoog in betrouwbaarheidsonderzoeken.

Toyota en Lexus staan bekend als zeer betrouwbare automerken vanwege hun sterke focus op solide engineering en strenge kwaliteitscontrole. Dit resulteert in een laag aantal defecten bij nieuwe auto’s van deze merken. Hun reputatie voor betrouwbaarheid is al jarenlang gevestigd en heeft hen een trouwe klantenkring opgeleverd. De nadruk op duurzaamheid en degelijkheid in hun ontwerpen zorgt ervoor dat Toyota en Lexus blijven excelleren op het gebied van betrouwbaarheid in de auto-industrie.

Hyundai en Kia hebben de afgelopen jaren flinke stappen gezet in betrouwbaarheid. Hun recente modellen scoren uitstekend in betrouwbaarheidsonderzoeken, waardoor ze dicht bij de Japanse topmerken komen.

Top 10

Lexus blijft het betrouwbaarste merk, gevolgd door Suzuki en Subaru. Opvallend zijn de Europese merken Cupra en Smart die in de Top 10 van betrouwbaarste merken staan. Over het algemeen zijn de resultaten positief, bijna alle merken scoren hoog op betrouwbaarheid met kleine verschillen onderling.

De top 10 bestaat uit Lexus (1), Suzuki (2), Subaru (3), Toyota (4), Cupra (5), Kia (6), Smart (7), Honda (8), Mitsubishi (9), Nissan (10) en dan Mazda (11) en Mini (12). De minst betrouwbaarste merken zijn ook dit jaar Land Rover, Opel, Peugeot, Citroën, Volkswagen, Ford, Lancia, Renault, Skoda, Volvo en Alfa Romeo.

Voor tweedehands auto’s blijven Honda, Toyota en Mazda uitstekende keuzes, zelfs met hogere leeftijd en kilometers. Elektrische voertuigen winnen snel terrein dankzij hun inherent betrouwbaardere aandrijflijnen. Infotainmentsystemen blijven echter een zwakke plek voor veel merken.

Tot slot blijkt uit de enquête dat veel autobezitters trouw blijven aan de merkdealers voor onderhoud en reparaties, vooral voor premiummerken. De toegang tot de nieuwste diagnosetools, originele onderdelen en speciaal opgeleide monteurs zijn cruciale factoren in deze keuze.

Ga naar de inhoud