skip to Main Content
Best verdienende Spaanse sporters zijn Nadal, Alonso en Gasol
Diario Sur

Best verdienende Spaanse sporters zijn Nadal, Alonso en Gasol

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Best verdienende Spaanse sporters zijn Nadal, Alonso en Gasol

Diario Sur

MADRID – Op de wereldranglijst van best betaalde en verdienende sporters ter wereld staan drie namen van Spaanse sporters. Deze staan echter niet in de top tien waar wel bijvoorbeeld sporters als Messi, Ronaldo en Neymar te vinden zijn en die aangevoerd wordt door de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather.

De best verdienende Spaanse sporter is tennisspeler Rafael Nadal die volgens het Amerikaanse magazine Forbes 41,4 miljoen dollar heeft verdiend in 2017. Dat is goed voor een 20e plaats op de wereldranglijst.

Op de 39e plaats staat formule 1 coureur Fernando Alonso die in 2017 goed was voor 33 miljoen dollar aan inkomsten. Uiteindelijk staat de derde best verdienende Spaanse sporter en basketballer Marc Gasol (dus niet broertje Pau) op de 89e plaats met een inkomen van 23,7 miljoen dollar in 2017.

De lijst wordt aangevoerd door de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather die 285 miljoen dollar verdiende, het grootste deel daarvan is te danken aan de 250 miljoen dollar die hij ontving om tegen de nummer vier op deze lijst Conor McGregor te boksen.

Als tweede op de lijst staat de Argentijnse FC Barcelona voetballer Lionel Messi met 111 miljoen dollar gevolgd door de Real Madrid spits Cristiano Ronaldo met 108 miljoen dollar. Als vierde op de lijst staat dus bokser Conor McGregor met 99 miljoen dollar en dan de Braziliaanse voetballer Neymar jr. met 90 miljoen dollar.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken