Best verdienende Spaanse sporters zijn Nadal, Alonso en Gasol

Best verdienende Spaanse sporters zijn Nadal, Alonso en Gasol

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Op de wereldranglijst van best betaalde en verdienende sporters ter wereld staan drie namen van Spaanse sporters. Deze staan echter niet in de top tien waar wel bijvoorbeeld sporters als Messi, Ronaldo en Neymar te vinden zijn en die aangevoerd wordt door de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather.

De best verdienende Spaanse sporter is tennisspeler Rafael Nadal die volgens het Amerikaanse magazine Forbes 41,4 miljoen dollar heeft verdiend in 2017. Dat is goed voor een 20e plaats op de wereldranglijst.

Op de 39e plaats staat formule 1 coureur Fernando Alonso die in 2017 goed was voor 33 miljoen dollar aan inkomsten. Uiteindelijk staat de derde best verdienende Spaanse sporter en basketballer Marc Gasol (dus niet broertje Pau) op de 89e plaats met een inkomen van 23,7 miljoen dollar in 2017.

De lijst wordt aangevoerd door de Amerikaanse bokser Floyd Mayweather die 285 miljoen dollar verdiende, het grootste deel daarvan is te danken aan de 250 miljoen dollar die hij ontving om tegen de nummer vier op deze lijst Conor McGregor te boksen.

Als tweede op de lijst staat de Argentijnse FC Barcelona voetballer Lionel Messi met 111 miljoen dollar gevolgd door de Real Madrid spits Cristiano Ronaldo met 108 miljoen dollar. Als vierde op de lijst staat dus bokser Conor McGregor met 99 miljoen dollar en dan de Braziliaanse voetballer Neymar jr. met 90 miljoen dollar.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.