De 5 langste en post-corona veilige stranden van Spanje

De langste en post-corona veilige stranden van Spanje
Beeld: Playa de Cofete / 123rf

De 5 langste en post-corona veilige stranden van Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het zal deze zomer een heel andere zomer gaan worden dan wat men gewend is in Spanje. De kans op overvolle stranden in de populaire kustplaatsen langs de Costa’s is klein met alle maatregelen en social distance die men wil hanteren vanwege de corona-crisis. Maar als je het nog rustiger wilt hebben en op een strand wilt zijn waar je praktisch niemand tegen zult komen, kijk dan eens naar dit lijstje met Spanje’s langste stranden … we hebben er vijf omschreven!

Spanje heeft duizenden stranden op zowel het vasteland alsook op de eilanden. Kleine stranden in mooie baaien of lange zandstranden aan de Middellandse Zee of de Atlantische Oceaan. Er is in Spanje voor elk wat wils. Maar wat zijn nu de langste stranden waar je kilometerslang kunt genieten van het zand en het water?

Bijna iedereen houdt van het strand in de zomer en laten we eerlijk zijn, de meeste buitenlandse vakantiegangers komen nu juist voor die stranden naar Spanje op vakantie gedurende de zomermaanden (en het lekkere warme weer natuurlijk). Gelukkig zijn er zijn naast de onderstaande stranden meer dan 180 stranden te vinden die langer zijn dan 2 kilometer.

Er zijn strandgangers die houden van een kleine beschutte ‘cala’ ofwel baai met een strand maar er zijn ook mensen die liever een lang ‘playa’ ofwel strand willen hebben. Voor diegene die houden van lange stranden om wandelingen te maken, een kort overzicht van de 5 langste stranden van Spanje.

5015f01bd7ad820751bfe7333bac4486
Beeld: Turismo de Huelva

1- Playa de Doñana (Almonte, Huelva) – 28 km

Het Doñana natuurgebied is een van Spanje’s natuurlijke parels en het is ook daar waar het langste strand van Andalusië en heel Spanje te vinden is. Het Playa Doñana heeft een lengte van maar liefst 28 kilometer en het strand kan omschreven worden als “virgen” ofwel maagdelijk want de grote drukte is daar nog niet te vinden.

b8e4110602b08d2ee0096e54c1039315
Beeld: Turismo de Huelva

2- Playa de Castilla (Almonte, Huelva) – 17 km

Direct naast het 28 kilometer lange strand van Doñana ligt het Playa de Castilla. Het gaat ook hier om een enorm lang zandstrand van 17 kilometer. Ook dit is een prachtig bijna maagdelijk strand waar op het deel Cuesta Maneli ook aan nudisme gedaan kan en mag worden.

f675145a0a97856094831928cd2d0ee4
Beeld: Wikimedia

3- Playa de Cofete (Fuerteventura) – 13,7 km

Het langste strand van de Canarische Eilanden is te vinden op het eiland Fuerteventura. Daar ligt het Playa de Cofete in de gemeente Pájara waar men bijna 14 kilometer lang kan genieten van een maagdelijk wit zandstrand met duinen en een prachtige zee. Veel mensen zul je hier niet tegenkomen maar pas wel op met de verraderlijke wind en zeestromingen.

56223a447499a4d646725c8d331539c5
Beeld: Turismo de Huelva

4- Playa de Nueva Umbría (Lepe, Huelva) – 12 km

Een van Spanje’s bekendste dorpen is Lepe, niet vanwege monumenten of iets dergelijks maar vanwege de moppen die vaak over Lepe gaan. Maar een ding heeft Lepe wel wat anderen niet hebben en dat is een strand van 12 kilometer lang. Dit strand is gelegen binnen het natuurpark Paraje Natural Marismas del Río Piedras. In het deel El Rompido kan aan nudisme gedaan worden.

mazagón
Beeld: 123rf

5- Playa Mazagón (Palos de la Frontera, Huelva – 9 km

Spanje’s vijfste langste strand bevindt zich in de provincie Huelva, in Andalusië waar het Playa Mazagón 9 kilometer lang is. Het strand met goudkleurig zand hoort bij de gemeente Palos de la Frontera. Dichtbij Mazagón is ligt achter de jachthaven het breedste stuk strand maar daarna strekt het zich uit in een smallere strook begrensd door zanderige kliffen met duinen. Detail is dat middenin de natuur een Parador staatshotel te vinden is, de Parador de Mazagón.

Andere lange stranden

Om de top 10 te compleet te maken melden we hier de overige 5 lange stranden van Spanje. Ken jij ze al?

6- Playa/Punta de Fangar (Ebro Delta, Tarragona) in Catalonië – 6,5 km

7- Punta Entinas Sabinar (El Ejido/Roquetas de Mar, Almería) in Andalusië – 6,5 km

8- Playa de Sant Pere Pescador (Gerona) in Catalonië – 6,4 km

9- Playa del Trabucador (Ebro Delta, Tarragona) in Catalonië – 6,2 km

10- Playa de Carnota (A Coruña) in Galicië – 5,6 km

Ga naar de inhoud