Slechts een Spaanse stad op de Relax Index 2022

Slechts een Spaanse stad op de Relax Index 2022
Beeld: Canva

Slechts een Spaanse stad op de Relax Index 2022

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MÁLAGA – Het platform Compare the Market heeft de jaarlijkse ‘Relaxation Index’ voor 2022 gepubliceerd met daarop de meest relaxte steden ter wereld. En dit jaar staat er slechts één Spaanse stad op die top 30 lijst, nota bene in de top tien en zelfs in de top vijf. Deze stad ligt niet in Catalonië, op de Balearen of Canarische Eilanden of in het rustige Groene Spanje en de relaxte Pyreneeën of Picos de Europa maar aan de Costa del Sol.

De experts van de website hebben 30 bestemmingen van over de hele wereld geanalyseerd op factoren zoals de beschikbaarheid van spa’s, yoga- en meditatiestudio’s, groene ruimtes en het lokale klimaat, om zo de meest ontspannende en relaxte steden te onthullen die je in 2022 kunt bezoeken.

Volgens de website is Orlando in de Verenigde Staten de meest relaxte stad 2022 gevolgd door Wellington in Nieuw Zeeland en Miami in de Verenigde Staten. Maar op de vierde plaats staat de Spaanse vermelding, te weten Marbella in de provincie Málaga aan de Costa del Sol. Marbella is tevens de enige Spaanse vermelding in de top 30 dit jaar.

Marbella scoort 21,7 punten wat betreft Spa’s en wellness, 10,8 punten voor yoga en meditatie studio’s en 15,6 punten voor groene zones en ruimtes. Verder zijn 3,11% van alle hotels 5-sterrenhotels en is de gemiddelde temperatuur 17,3 graden terwijl er slechts 48,6 mm regen valt per jaar. Daarom heeft Marbella een 6,09 als ‘relaxation score’ gekregen. Ter vergelijking: de nummer één Orlando kreeg een 6,94, Wellington een 6,76 en Mimai een 6,22 als ontspanningsscore.

Ga naar de inhoud