10x sprookjesachtig in Spanje (I)

10x sprookjesachtig in Spanje (I)
Beeld: 123rf

10x sprookjesachtig in Spanje (I)

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Spanje is een land dat de inwoner en bezoeker eigenlijk alles te bieden heeft. Spanje is véél meer dan de populaire kustplaatsen langs de Middellandse Zee of het massatoerisme op de populaire eilanden want Spanje is ook natuur, cultuur, geschiedenis, gastronomie, rust, avontuur en veel meer. Met onze nieuwe rubriek 10x willen we meer aandacht geven aan het andere en voor veel mensen onbekende Spanje.

Dit keer kijken we naar 10x plaatsen in Spanje die zo uit een sprookje zouden kunnen komen. Zo zijn er fantastisch gelegen kastelen waar een prinses zou kunnen wonen, prachtige bossen waar je een kabouter of elf zou kunnen tegenkomen, monumenten waar de slechterik zou kunnen wonen en andere plaatsen die zo in een film of sprookje zouden passen.

alcazar de Segovia

1- Alcázar de Segovia

Dit spectaculaire sprookjeskasteel zou voor Walt Disney aanleiding zijn geweest het bekende Disney-logo te ontwerpen. Of dat waar is of niet laten we aan de geschiedkundigen over. Wat we wel willen laten zien is de prachtige ligging van dit kasteel waar zomaar een prinses die wacht op haar prins zou kunnen wonen.

San Juan de Gaztelugatxe

2- San Juan de Gaztelugatxe

Alleen al de trappen die al kronkelend naar het kerkje van San Juan de Gaztelugatxe omhoog gaan zijn de moeite waard. Maar de natuur, de zee, de brug, het eilandje en eigenlijk alles rondom dit monument in Bermeo (Baskenland) is geweldig om te zien en ervaren. Misschien herken je de trappen naar het kerkje want het was te zien in The Game of Thrones.

Untitled

3- Parque Rural de Anaga

Dit natuurpark is gelegen op het Canarische Eiland Tenerife en is door de UNESCO als Biosfeerreservaat aangemerkt omdat de natuurlijke rijkdommen ervan op uitzonderlijke manier bewaard zijn gebleven. Naast de steile en scherp gekartelde bergtoppen zijn er ook bossen te bewonderen waar je zomaar een kabouter of trol zou verwachten.

Ciudad Encantada -  Mushroom Rock

4- La Ciudad Encantada de Cuenca

Dit is een plaats die als je in Castilla-La Mancha bent om de mooie stad Cuenca met de hangende huizen te bezoeken, ook op je wensenlijstje moet staan. Je zou tussen de vreemde rotsformatie als je de verbeelding de loop laat ridders, reuzen, trollen en draken kunnen verwachten. 

Castillo de Loarre-19 - Version 2

5- Castillo de Loarre

Het kasteel Loarre is gelegen in de provincie Huesca en als je er naar toe rijdt, zul je in eerste instantie het kasteel hoog op de rots niet zien want het is perfect gecamoufleerd. Naarmate je dichter bij komt, doemt het enorme en prachtig gelegen kasteel dat in diverse Hollywood films te zien was op. Pas op voor de slechte Koning of strijdlustige prins die er misschien nog wonen.

Alcazar Sevilla.

6- Real Alcázar de Sevilla

In de tv-serie The Game of Thrones was dit majestueuze gebouw een tropisch paradijselijk paleis en werden er prachtige opnames gemaakt waardoor het aantal toeristen enorm steeg. Vanwege de Moorse invloeden in het gebouw, de tientallen palmbomen en waterpartijen is het een genot om er te wandelen op zoek naar de Arabische prinses of prins.

Hayedo de Otzarreta en el Parque Natural de Gorbeia

7- El Hayedo de Otzarreta

Dit bos is in het natuurpark Gorbea in het Baskenland gelegen en is een natuurlijk paradijs om te wandelen. Het bos wordt in het Spaans omschreven als ‘el bosque encantado’ en het is een van de meest gefotografeerde en bezochte magische natuur plaatsen van dit deel van Spanje.

Capilla de la Santa cueva....

8- Santa Cueva de Covadonga

Deze grot (cueva) wordt als heilig gezien en is gelegen in het Picos de Europa gebergte in de autonome regio Asturië. Het hoort bij Covadonga in de gemeente Cangas de Onís waar ook de prachtige meren hoog in de bergen en de kerk ter ere van Santa Maria te vinden zijn. Bij de heilige grot hoort ook een kapel en is een mooie waterval te zien wat het geheel erg sprookjesachtig maakt.

torcal.

9- Torcal de Antequera

Hier zou je monsters, draken, bandieten en heksen kunnen verwachten tussen de spectaculaire en vreemde rotsformaties, maar het Torcal van Antequera zou ook zomaar een natuurgebied kunnen zijn waar je oog in oog komt te staan met aliens en marsmannetjes. Je zult van de ene in de andere verbazing vallen in dit natuurpark.

Parc del Garrell - Garrotxa

10- Parc d’en Garrell

Labyrinten en houten torens, een geheime grot in de bergen en andere verrassende creaties maken deel uit van het Parc d’en Garrell. Het is een van de plekken om te ontdekken in het vulkanische gebied La Garrotxa in de provincie Gerona. Het geheel is gecreëerd door Josep Pujuila die ook bekend stond als ‘Tarzán de Arguelager’. Tarzan zul je hier waarschijnlijk niet tegenkomen, maar het lijkt op een plaats waar kabouters zouden kunnen wonen.

Meer sprookjesachtige plaatsen in Spanje binnenkort in deel II.

Ga naar de inhoud