3 tips om meer uit je vakantie in Spanje te halen

3 tips om meer uit je vakantie in Spanje te halen
Beeld: via pexels

3 tips om meer uit je vakantie in Spanje te halen

Spanje is niet voor niets favoriet bij veel Belgen. Dit mooie land heeft ongelooflijk veel te bieden: van de prachtigste stranden tot smalle straatjes, heerlijk eten, een rijke geschiedenis en een fabelachtige natuur.

Je kunt in Spanje terecht voor een fantastische stedentrip naar één van de populaire steden zoals Valencia, Barcelona of Madrid, maar ook een zonvakantie naar bijvoorbeeld Mallorca of de Canarische Eilanden zijn favoriet. Gezinnen, natuurliefhebbers, jongeren, iedereen weet zich hier te vermaken. Kortom: een vakantie Spanje levert gegarandeerd de mooiste herinneringen op. Ben jij alvast toe aan een beetje voorpret? Lees dan snel verder en laat je alvast inspireren door de volgende drie tips om meer uit jouw vakantie in Spanje te halen.

1. Leer meer over de gewoontes van de Spanjaarden

Het is slim om je alvast een beetje in te lezen over de gewoontes van de Spanjaarden. Verwacht bijvoorbeeld niet dat je om 18:00 uur voor het diner kunt aanschuiven. De meeste restaurants stromen pas een beetje vol rond negen uur. In de middag eten ze vaak ook wat uitgebreider. De siësta mag ook niet vergeten worden. Zeker in kleinere dorpjes zien we vaak dat veel winkels rond het middaguur sluiten. Goed om ook daar rekening mee te houden, zodat je straks niet voor dichte deuren staat. Wees je ook ten zeerste bewust van het relaxte karakter van de Spanjaarden. Dit voel je direct zodra je het land binnenkomt. Mensen haasten zich niet. Nemen overal de tijd voor. Dat is best wel een beetje wennen aangezien Belgen vaak het tegenovergestelde zijn. Maar geloof ons, die ontspannen sfeer ga je nog missen als je weer thuis bent. Geniet ervan!

2. Huur een auto

Spanje heeft enorm veel te bieden. Huur daarom zeker een auto zodat je over de vrijheid beschikt om op onderzoek uit te gaan. Trek naar het binnenland en ontdek de fantastische natuur of bezoek juist enkele populaire toeristische trekpleisters. Ook aan mooie stranden geen gebrek. Zo deel je elke dag weer geheel anders in en hoef je je dus geen moment te vervelen op vakantie. Ideaal voor mensen die liever niet de hele week op het strand liggen en graag meer willen zien van het land zelf. Een auto is dan absoluut onmisbaar.

Extra tip: ga je op vakantie in het hoogseizoen? Huur de auto dan ver van tevoren. Zo geniet je van lagere tarieven en weet je zeker dat deze al voor je klaarstaat op het vliegveld.

3. Neem een woordenboek mee

In de toeristische plaatsen spreken de meeste Spanjaarden wel een aardig woordje Engels en/of Duits. Helaas zien we ook dat vooral de oudere bevolking hier moeite mee heeft. In de minder toeristische plaatsen is er zelfs maar een klein deel van de bevolking dat Engels spreekt. Daarom is het slim om alvast wat handige zinnen uit je hoofd te leren en altijd een klein woordenboekje op zak te hebben. Zo weet je jezelf overal verstaanbaar te maken.

Ga naar de inhoud