Plannen voor luxe seniorenwoningen voor 55-plussers in Benidorm

Plannen voor luxe seniorenwoningen voor 55-plussers in Benidorm
Beeld: Grupo Gimeno / web

Plannen voor luxe seniorenwoningen voor 55-plussers in Benidorm

In een tijdperk waarin de vergrijzing in Europa steeds zichtbaarder wordt, ontstaat er een groeiende behoefte aan innovatieve woonoplossingen voor senioren. Deze trend is vooral merkbaar in Spanje, waar de bevolking van 55-plussers naar verwachting zal toenemen tot 40% van de totale bevolking in 2050. Deze demografische verschuiving creëert een unieke kans voor investeerders en ontwikkelaars om zich te richten op het concept van ‘Senior Living’, waarbij luxe, comfort en een actieve levensstijl centraal staan.

Senior Living is een concept dat inspeelt op de behoeften van deze groeiende bevolkingsgroep. Het gaat verder dan traditionele ouderenhuisvesting en biedt een combinatie van onafhankelijk wonen met een breed scala aan services en recreatiemogelijkheden. Dit concept is vooral aantrekkelijk voor mensen boven de 55 jaar die op zoek zijn naar een comfortabele en actieve levensstijl.

In Spanje vormt deze demografische groep een aanzienlijk deel van de bevolking. Momenteel zijn er ongeveer 11,5 miljoen mensen ouder dan 55 jaar, wat hen tot de primaire doelgroep maakt voor Senior Living-complexen. Deze groep kan verder worden onderverdeeld in twee categorieën:

  1. Spaanse senioren: Zij geven vaak de voorkeur aan locaties dicht bij hun huidige woonplaats.
  2. Buitenlandse senioren: Ongeveer 200.000 buitenlandse 55-plussers wonen in Spanje en kiezen vaak voor kustlocaties aan de Middellandse Zee, op zoek naar een beter klimaat en een hogere levenskwaliteit.

De Valencia regio blijkt de meest gewilde regio te zijn onder buitenlandse senioren die op zoek zijn naar alternatieve woonvormen. Deze voorkeur is grotendeels te danken aan het aangename klimaat en de hoge levenskwaliteit die deze kuststreek biedt.

Om in te spelen op deze groeiende markt hebben vier toonaangevende bedrijven besloten hun krachten te bundelen. Deze alliantie heeft zich ten doel gesteld om leider te worden in de Senior Living-sector in Spanje. Ze zijn van plan om tegen 2026 ongeveer 100 miljoen euro te investeren in verschillende projecten langs de Middellandse Zeekust.

Eerste project in Benidorm

De alliantie van deze vier bedrijven heeft gekozen voor Benidorm als locatie voor hun eerste Senior Living-project. Deze keuze is niet willekeurig; Benidorm, gelegen aan de Costa Blanca in de Valencia regio, staat bekend om zijn aangename klimaat, prachtige stranden en levendige sfeer, waardoor het een ideale bestemming is voor senioren.

Het project zal verrijzen op het terrein van het voormalige Ona Hotel, gelegen aan het Poniente-strand in Benidorm. Deze locatie biedt niet alleen een eigen golfbaan, maar ook een adembenemend uitzicht op de Middellandse Zee. De transformatie van dit voormalige hotelterrein in een luxe Senior Living-resort symboliseert de overgang van traditioneel toerisme naar een meer gepersonaliseerde, op levensstijl gerichte aanpak.

Het resort is ontworpen om tegemoet te komen aan de hoogste standaarden van comfort en luxe. Met een capaciteit van meer dan 150 bewoners, verdeeld over meer dan 90 premium appartementen, biedt het complex een breed scala aan voorzieningen, waaronder grote tuinen, spa, zwembad, bioscoop, fysiotherapie en een schoonheidssalon.

De appartementen zelf zijn ontworpen met oog voor detail en comfort. Ze zijn verkrijgbaar in varianten met één of twee slaapkamers, en elke unit beschikt over een volledig uitgeruste keuken die uitkijkt op een ruime woonkamer en terras. Het interieurontwerp, zowel in de appartementen als in de gemeenschappelijke ruimtes, straalt elegantie uit en creëert een harmonieuze combinatie van klasse en warmte.

Het project in Benidorm heeft al belangrijke mijlpalen bereikt, zoals het verkrijgen van de licentie en de aanstaande start van de bouw van het complex. De opening wordt verwacht vóór 2026. Deze tijdlijn weerspiegelt het zorgvuldige planningsproces dat nodig is voor een project van deze omvang en complexiteit. De ontwikkelaars zijn zich ervan bewust hoe belangrijk het is om elk detail perfect uit te voeren, aangezien het resort een nieuwe standaard zal zetten voor Senior Living in Spanje.

Ga naar de inhoud