Spaanse internetgebruikers doen gemiddeld 2,5 online-aankopen per maand

Spaanse internetgebruikers doen gemiddeld 2,5 online-aankopen per maand
Beeld: via canva.com

Spaanse internetgebruikers doen gemiddeld 2,5 online-aankopen per maand

Spanje heeft een bloeiende e-commerce markt, gedreven door de toenemende digitalisering en de groeiende acceptatie van online-aankopen onder de bevolking. Laten we eens kijken naar enkele belangrijke cijfers en trends in dit land.

Volgens een recent onderzoek doen Spaanse internetgebruikers gemiddeld 2,5 online-aankopen per maand. Dit cijfer is weliswaar met 26,5% gedaald vergeleken met het voorgaande jaar, maar het onderstreept de blijvende populariteit van online winkelen in het land.

Uit de gegevens blijkt dat 38% van de online kopers slechts één keer per maand een online-aankoop doet. Dit wijst op de aanwezigheid van zowel frequente als gelegenheidszoekers in de Spaanse e-commerce markt.

Uit het onderzoek blijkt ook dat vrouwen actiever zijn in online winkelen dan mannen, waarbij 79% van de online kopers vrouw is. Dit kan worden toegeschreven aan factoren zoals tijdsbesparing, gemak en de mogelijkheid om uitgebreid te vergelijken voordat een aankoop wordt gedaan.

Bovendien geven de cijfers aan dat 65% van de online kopers een hybride aankooppatroon heeft, waarbij ze evenveel online als in fysieke winkels kopen. Dit onderstreept de groeiende acceptatie van e-commerce als een aanvulling op, in plaats van een vervanging van, traditionele winkelkanalen.

Wanneer het gaat om het apparaat van voorkeur voor online-aankopen, blijft de computer de populairste keuze met 73% van de kopers die deze optie verkiezen. Hoewel de populariteit van mobiele apparaten toeneemt, met 66% van de kopers die aankoopt via hun smartphone of tablet, blijft de grotere schermgrootte en gebruiksvriendelijkheid van computers een voordeel voor veel consumenten.

De top drie productcategorieën die door Spaanse online kopers worden gekocht, zijn mode (74%), entertainment (66%) en reizen (64%). Deze categorieën weerspiegelen de diversiteit van consumentenbehoeften en de breedte van producten en diensten die via online kanalen kunnen worden verworven.

Ga naar de inhoud