Spanje populairder dan Turkije als familiebestemming voor de Nederlandse zomervakantie

Spanje populairder dan Turkije als familiebestemming voor de Nederlandse zomervakantie
Beeld: via canva.com

Spanje populairder dan Turkije als familiebestemming voor de Nederlandse zomervakantie

Waar in 2023 de meeste gezinnen naar Turkije gingen in de zomervakantie, lijkt Spanje in 2024 de grote winnaar te worden. Dat blijkt uit onderzoek van dé VakantieDiscounter. Maar liefst een kwart van alle boekers vertrekt richting het zonnige Zuid-Europese land.

Een kleine kanttekening is volgens dé VakantieDiscounter daarbij, dat Spanje het met 25% van alle boekingen nipt wint van Turkije, die op 24% van alle boekingen mag rekenen. Griekenland volgt met 20%. Overigens was het verschil in 2023 ook erg klein toen Turkije 28% en Spanje 27% van alle boekingen ontvingen.

Vooral het weer speelt een grote rol bij de beslissing, want last minute boekers bepalen hun bestemming vaak onder voorbehoud van de weerkaart. Is het deze zomer extreem warm in Spanje, of komt er noodweer, dan kan de keuze zomaar naar een andere bestemming gaan, aldus VakantieDiscounter.

Binnen Spanje springen twee bestemmingen erboven uit; Mallorca, vanwege de korte vliegtijd en de Costa Brava. De Spaanse costa’s zijn dit jaar sowieso in trek. Gemiddeld zijn de vliegreizen hiernaartoe een stuk goedkoper dan naar de eilanden

Turkije, Spanje en Griekenland zijn koning op het gebied van all inclusive en dus is het ook niet vreemd dat deze landen in de top 3 staan. Net als in 2023 geldt voor 43% van de boekingen dat het om een all inclusive vakantie gaat.

Als gekeken wordt naar het bestedingspatroon van vorig jaar en dit jaar, dan blijkt dat gezinnen meer uitgeven aan de zomervakantie. Voor een 8-daagse vliegvakantie met 2 volwassen en 2 kinderen wordt gemiddeld 843 euro per persoon gespendeerd. Dat is 10% meer dan in 2023.

Ga naar de inhoud