Eerste strand zonder sigaretten van Andalusië geopend in Motril

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

GRANADA – De kustplaats Motril heeft sinds woensdag het eerste rookvrije strand van Andalusië en een van de weinige die bestaat in heel Spanje. Het gaat om een stuk strand van 500 meter lengte gelegen tussen Villa Astrida, de oude zomerresidentie van het Belgische Koninklijke echtpaar, en de Los Moriscos club aan het begin van Playa Granada. Er mag op dit stuk strand niet gerookt worden.

Voor de hele regio Andalusië is het een unicum aangezien er nog nergens langs de kust van Zuid Spanje een strand was waar een rookverbod geldt. Het strand zonder tabak is bedoeld om een gezonder leven te promoten en de omgeving op het strand voor met name niet rokers te verbeteren en schoner te houden.

Een van de eerste stranden waar niet gerookt mocht worden is te vinden in de gemeente Baiona in Galicië waar inmiddels nu vier stranden zijn te vinden waar niet gerookt mag worden, te weten A Ribeira, A Grandeira, Os Frades en A Conceira.

Aan de Costa Brava mag niet gerookt worden op het strand van Sant Feliu de Guixols in de provincie Gerona, om concreet te zijn is het roken verboden op de Sant Feliu en Sant Pol stranden. Op Gran Canaria mag op zes stranden niet gerookt worden, allen gelegen in de gemeente Mogán.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
13 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

Wij nemen altijd een asbak mee naar het strand
Maar er zijn altijd van die zeikers
van die “buitenlanders” die zeuren over de rook op het strand
met windkracht 3 of 4 .
Gelukkig LEEF in niet meer in dat ZEIKLAND.
HOU NU EENS OP MET DAT GEZEIK, SPUUGZAT BEN IK
FLIKKER OP NAAR DAT LANDJE ALS JE HET HIER NIET BEVALT

zeikers??? mijn gezondheid gaat voor alles…. als je wil roken okay maar doe het dan waar je niemand stoort dit heeft alles te maken met jou opvoeding

Ik ben 25 jaar geleden naar Spanje gegaan om het gezeik niet meer
aan te horen.
dit zijn mijn laatse woorden dus geef geen comentaar meer
Porque me marcho de ese jilipollas.

Weer een typische reactie van een roker, Peter, beetje triest. Nooit eens meedenken, altijd maar schelden op mensen die niet roken, beetje de omgekeerde wereld als je het mij vraagt. Waarom kan je niet je beheersen en eens met goede argumenten komen? Jij neemt een asbak mee??? Dus je plant al je strand bezoeken of je zeult overal een asbak mee naar toe?? Dat zal een grappig gezicht zijn. Maar dit is een stukje van 500 meter, ik ken Motril zeer goed, dan blijft er nog enorm veel strand over voor mensen zoals jij, die hun asbak meenemen, pffff laat… Lees verder »

Ik kan me voorstellen dat je gefrustreerd bent. Maar het feit dat je niet meer in dat zeikland woont heeft blijkbaar (nog) niet veel geholpen. Ik adviseer je te stoppen met roken, daar word je een stuk rustiger van. Is mijn ervaring.

Rook vrij maken van stranden en ook op vele andere openbare plaatsen is een sterke maatregel voor ieder zijn gezondheid én vooral voor mensen met ademhalingsproblemen. wat ons vooral stoort langs vele Spaanse stranden zijn de Chiringuito’s of strandbars die de sardienen en andere vis haren met houtverbranding die een enorme toenemende luchtvervuiling veroorzaakt. Het irriteert de ogen en neus en het jaagt de veel mensen weg van het strand en de wandelpromenade ! De lucht langs vele kuststroken wordt verpest met fijnstof door het verbranden van hout van olijfbomen tot in de appartementen. Slechts enkelen gebruiken een gasbrander wat… Lees verder »

WAT EEN ZIELIG FIGUUR BEN JIJ

Als je dit als zielig beschouwt dan ken jij geen enkele vorm van medemenselijkheid en respect !!!

Ik ben zelf roker GEWEEST en ik verlang nog steeds naar een lekkere sigaar maar een rookverbod op het strand is zeker een goede maatregel en ik hoop dat er meer stranden volgen dan zijn we ook meteen van al die rondslingerende peuken af.

Als ze naast mij zitten te eten en drinken dan hindert me dat niet, als ik sigarettenrook moet onademen van een buur, dat dan wel….

ja dat is zo anoniem maar hoop als je begint te eten dat de troep naast je ook opgeruimd is want dit is toch ook storend

als dit bedoeld is om het leven gezonder te maken hebben ze nog veel werk maar het is een begin
roken of niet roken voor mij niet gelaten, op het strand is het een goed idee maar wat doe je dan met de rest? niet meer eten of drinken op strand?
ok roken is ongezond maar is alcohol en andere zoete brol die ze verkopen op en naast het strand ook niet ongezond?
als iedereen al zijn afval in de vuilnisbak zou werpen is er geen probleem maar ja dit is nu eenmaal niet zo

Wanneer jij jezelf wilt volstoppen met ongezond voedsel of je lichaam wilt vergiftigen met alcohol dan is dat hooguit dom. Maar wanneer jij een ander met je stinkende tabaksdamp lastig valt dan is dat laakbaar en dient met recht verboden te worden.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.