Eerste strand zonder sigaretten van Andalusië geopend in Motril

Oeps ... foto ontbreekt!

Eerste strand zonder sigaretten van Andalusië geopend in Motril

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – De kustplaats Motril heeft sinds woensdag het eerste rookvrije strand van Andalusië en een van de weinige die bestaat in heel Spanje. Het gaat om een stuk strand van 500 meter lengte gelegen tussen Villa Astrida, de oude zomerresidentie van het Belgische Koninklijke echtpaar, en de Los Moriscos club aan het begin van Playa Granada. Er mag op dit stuk strand niet gerookt worden.

Voor de hele regio Andalusië is het een unicum aangezien er nog nergens langs de kust van Zuid Spanje een strand was waar een rookverbod geldt. Het strand zonder tabak is bedoeld om een gezonder leven te promoten en de omgeving op het strand voor met name niet rokers te verbeteren en schoner te houden.

Een van de eerste stranden waar niet gerookt mocht worden is te vinden in de gemeente Baiona in Galicië waar inmiddels nu vier stranden zijn te vinden waar niet gerookt mag worden, te weten A Ribeira, A Grandeira, Os Frades en A Conceira.

Aan de Costa Brava mag niet gerookt worden op het strand van Sant Feliu de Guixols in de provincie Gerona, om concreet te zijn is het roken verboden op de Sant Feliu en Sant Pol stranden. Op Gran Canaria mag op zes stranden niet gerookt worden, allen gelegen in de gemeente Mogán.

Ga naar de inhoud