De Playa del Portitxol in Javea is een succes op Instagram

De Playa del Portitxol in Javea is een succes op Instagram
Beeld: 123rf

ALICANTE – Je hebt stranden en stranden en je hebt baaien en baaien. Daarnaast heb je stranden die in een baai liggen en die soms te mooi zijn om waar te zijn. De cala/playa del Portitxol in de provincie Alicante is een van die bestemmingen en dat weten veel mensen. Het gaat daarbij niet alleen om het mooie heldere zeewater en het kiezelstrand of de mooie omgeving maar ook om de “casitas de pescadores” ofwel de vissershuisjes die veelvuldig vastgelegd worden op Instagram en inmiddels “hot” zijn.

Witte kleine huisjes met blauw geverfde deuren en kozijnen bijna direct aan het water. Op de foto ziet het er Grieks uit en veel mensen zullen wellicht meteen aan Santorini denken waar ook de op Instagram bekende kerk met drie blauwe koepels te vinden is. In het geval van de Portitxol baai gaat het echter om een inham gelegen tussen Javea en Calpe aan de Costa Blanca in de Comunidad Valenciana waar Instagrammers van over de hele wereld hun foto’s komen maken.

Voor veel bezoekers is het een paradijs op aarde maar pas op want in de zomer kan het er erg druk worden. Hoe dan ook, de Cala de Portitxol is een verrassend strand baaitje die ook door het leven gaat als de Cala de la Barraca met het Playa de Portitxol vanwaar men uitzicht heeft op het eiland Isla de Portitxol.

Het strand van Portitxol is niet heel groot want het is ongeveer 600 meter lang en op het breedste punt 8 meter breed. Het strand zelf bestaat uit wit zand, kleine kiezels en grind (schoeisel is geen overbodige luxe) en het zeewater is diepblauw en helder waardoor het een geliefde snorkel bestemming is. Voor de kust ligt op zo’n 300 meter afstand het eiland Isla de Portitxol waar men kan genieten van de archeologische en botanische rijkdom. Het is mogelijk om een kajak te huren en op avontuur te gaan naar het eiland.

Al dat moois heeft er voor gezorgd dat er al vele jaren strandgangers naar deze baai en het strand komen, sommigen al hun hele leven. Sommigen van hen hebben het geluk om een van de gewilde oude vissershuisjes te bezitten (in een tv-programma hebben we gezien dat er ook een Nederlandse vrouw woont in een van de idyllische huisjes op het strand) terwijl anderen een villa in de dichtbij gebouwde villawijk bezitten of gewoon op bezoek komen voor een dag.

De Instagrammers hebben de baai en het mooie Grieks aandoende strand met oude vissershuisjes inmiddels ook ontdekt zoals hieronder te zien is. Daarbij valt op dat bijna iedereen naar die ene blauwe deur zoekt, waarschijnlijk de meest gefotografeerde deur van de Levante kust. Ben jij er al geweest?

View this post on Instagram

#mediterraneamente

A post shared by ___A n a P a t r i c i A___ (@triziaed) on

View this post on Instagram

Cala Portixol 📷 @albertohernandez11

A post shared by Marina (@marinagongon) on

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.