Vlaams tv-programma ‘Met Vier in Bed’ op bezoek in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

Vlaams tv-programma ‘Met Vier in Bed’ op bezoek in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het Vlaamse televisieprogramma ‘Met Vier in Bed’ is dit seizoen opnieuw in Spanje op bezoek geweest. Er werden voor het tiende seizoen vier uitzendingen gemaakt aan de Costa Blanca waar vier koppels die een B&B hebben bezocht en beoordeeld worden door de deelnemers.  

‘Met Vier in Bed’ is een Vlaams televisieprogramma dat sinds 2010 tijdens de zomermaanden wordt uitgezonden op VTM. In het programma gaan elke week (maandag tot en met donderdag) vier uitbaters van bed and breakfasts bij elkaar op bezoek.

De deelnemers verblijven een dag en een nacht in elkaars B&B en genieten meestal ook van een gezamenlijke activiteit. Na elk bezoek geven de bezoekers hun oordeel over de B&B. Na elke week wordt een weekwinnaar bekendgemaakt.

Het Vlaamse programma is te vergelijken met het Nederlandse ‘Bed & Breakfast’ bij omroep MAX, het Britse ‘Three in a Bed’ bij Channel4 en het Spaanse ‘Bienvenidos a mi hotel’ bij Cuatro.

Inmiddels is ‘Met Vier in Bed’ alweer met het tiende seizoen bezig en werden er op 2, 3, 4 en 5 juli ook afleveringen uitgezonden die werden opgenomen in Spanje. Dat is niet de eerste keer dat het Vlaamse programma dat doet want in de overige 9 seizoenen is men ook naar het buitenland gegaan voor opnames.

Casa Jetizo (Ontinyent)

Aan de voet van nationaal park Sierra de Mariola ligt Casa Jetizo, ofwel de Spaanse droom van Elly en Erik. Het koppel leerde elkaar 10 jaar geleden kennen. Elly baatte een eetcafé in Lanaken uit, Erik was buschauffeur. “Bussen worden altijd gedoopt op een goede toekomst, en dat gebeurde steeds in een plaatselijk café. En één van die cafés was van Elly. Ik heb een nieuwe bus gekregen én een nieuwe vrouw.”

Erik en Elly werden een onafscheidelijk duo en bleken dezelfde droom te koesteren: een eigen B&B in Zuid-Spanje. Aanvankelijk durfden ze de stap niet zetten want als nieuw samengesteld gezin met 3 kinderen wilden ze hun kroost niet achterlaten. Maar toen Elly op haar 50ste borstkanker kreeg, beseften ze dat het leven te kort is. Na de behandeling besloten ze hun Spaanse droom waar te maken en stampten ze B&B Jetizo uit de grond, genoemd naar hun 3 kinderen Jessica, Tim en Zoë.

Bekijk de aflevering HIER (VTM-go)

Casa La Naranja (Pedreguer)

Op een uurtje van Valencia en Alicante ligt Pedreguer, een traditioneel Spaans dorpje aan de Costa Blanca. Tussen de sinaasappelgaarden ligt Casa La Naranja, de B&B van de Nederlandse Jolande. Zij wordt deze week vergezeld door goede vriendin Margrit. Jolande was communicatieadviseur in Rotterdam. “Voor een deel was ik de ratrace een beetje zat.

Ik reisde heel graag en bij toeval kwam ik in dit gebied terecht. De natuur, de veelzijdigheid, de stadjes, de valleien,… het is hier prachtig. En dus besloot ik de sprong te wagen.” Jolande liet het koude Nederland achter zich en daar heeft ze nog geen seconde spijt van gehad.

Bekijk de aflevering HIER (VTM-go)

Abeniss Boutique B&B (Benissa)

Op enkele kilometers van het toeristische Calpe ligt Benissa, een schilderachtig stadje dat eind jaren ’80 volledig werd gerestaureerd. In juli 2018 opende hier Abeniss Boutique B&B, het luxueuze gastenverblijf van Annelies en Christophe, die elkaar 6 jaar geleden leerden kennen en ondertussen een nieuw samengesteld gezin vormen. In België was Christophe kinesitherapeut en uitbater van een fitness. Annelies werkte als advocate en wou niet meer van ’s ochtends tot ’s avonds met haar neus in de boeken of achter de computer zitten.

“We hadden allebei nood aan een nieuwe professionele uitdaging. En dan was er onze liefde voor Spanje. Telkens we op het vliegtuig huiswaarts stapten, was het met tegenzin en pijn in het hart”. Samen met Annelies’ 2 dochtertjes, verhuisde het koppel om een oude vakantiewoning om te bouwen tot een luxueus gastenverblijf.

Bekijk de aflevering HIER (VTM-go)

Casa Pedramala (Pedramala)

In de heuvels van Benissa ligt Pedramala, een klein gehucht met een fenomenaal zicht over de Costa Blanca. Feeërieke zandstranden en het bergachtige binnenland maken van deze regio een veelzijdig vakantieoord. Hier wonen Jessy en Delphine. Zij zijn nu drie jaar een koppel en vonden in Casa Pedramala een nieuwe thuis.

Jessy werkte als inspecteur bij de Politie Antwerpen en Delphine als kinesiste. Ze deden allebei aan triatlon en werden op een trainingsstage in Fuerteventura niet alleen verliefd op elkaar, maar ook op het land.

In hun B&B staan gezondheid en sport centraal. De dames nemen hun gasten graag mee in hun energieke levensstijl en begonnen recent met yoga retreats. Maar ook voor gewoon een midweekje rust en zwembad, ben je bij hen aan het juiste adres.

Bekijk de aflevering HIER (VTM-go)

KLIK HIER voor een kaart van alle B&B’s die bezocht zijn tijdens het Vlaamse programma.

Ga naar de inhoud