De AirBnb van zwembaden populairder dan ooit in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

De AirBnb van zwembaden populairder dan ooit in Spanje

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Stel je hebt een zwembad en je doet daar zelf niet veel mee terwijl je wellicht geld kunt verdienen door jouw zwembad te verhuren. Dat kan met de AirBnb achtige website Swimmy waar men een zwembad voor een halve of hele dag kan huren. In 2019 werd deze website na Frankrijk ook in Spanje gelanceerd en langzaam steeg het aanbod van zwembaden. Maar de corona-crisis en de post-corona tijd heeft ervoor gezorgd dat meer dan ooit mensen op zoek zijn naar privé zwembaden om de corona-maatregelen en mogelijke besmettingen te vermijden.

Iedereen kent AirBnb wel om een bank, kamer, appartement of huis te huren en eerder schreven we al over het Spaanse Atiko waar men een terras kan huren voor feestjes en BBQ’s. Daar is sinds 2019 een alternatief bijgekomen met het van oorsprong Franse Swimmy.

Op de website van Swimmy is het mogelijk een privé zwembad te huren, direct van de eigenaar. Het aantal zwembaden dat te huur wordt aangeboden is steeds groter geworden, mede vanwege de corona-crisis en de sluiting van openbare zwembaden of de beperkingen die daar gelden. De corona-maatregelen die men heeft moeten nemen bij de zwembaden bij wooncomplexen heeft er tevens voor gezorgd dat veel mensen op zoek zijn naar een alternatief.

Er zijn veel woningeneigenaren die een zwembad hebben en daar zelf weinig of helemaal geen gebruik van maken. Met Swimmy is het mogelijk om wat extra geld te verdienen door jouw zwembad te verhuren, voor een halve of een hele dag. Dat extra geld komt dan toch goed van pas om de kosten van het zwembad onderhoud te betalen.

Kijk op de website van Swimmy voor de mogelijkheden en om jezelf met jouw zwembad aan te melden. Swimmy is opgericht in 2017 en het Franse bedrijf zegt nu al meer dan 30.000 leden te hebben waarbij er honderden zwembaden gehuurd kunnen worden.

Ga naar de inhoud