Verzengende hitte in Spanje met temperaturen tot 43 graden

Verstrengende hitte in Spanje met temperaturen tot 43 graden
Beeld: 123rf

Verzengende hitte in Spanje met temperaturen tot 43 graden

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het is zeer warm op veel plaatsen in Spanje waardoor de Spaanse weerdienst Aemet oranje en gele weer alarmen heeft afgegeven voor 20 provincies in 8 autonome regio’s. Met name in Andalusië, Extremadura, Castilla-La Mancha en diverse Canarische Eilanden kan het kwik boven de 40 graden stijgen met uitschieters tot 43 graden.

De Aemet heeft op zondag de hoogst gemeten temperatuur tot nu toe dit jaar gemeten met 42,1 graden in de provincie Huelva (Andalusië) terwijl het 41,9 graden werd in Badajoz (Extremadura) en 41,1 graden in de provincie Córdoba (Andalusië). Tot nu toe was de hoogst gemeten temperatuur 42 graden in Xátiva (Valencia).

Ook op maandag zijn dit de regio’s waar het het warmst zal worden met verwachte temperaturen tot 43 graden in Badajoz (Extremadura) en 41 graden in Cáceres (Extremadura). In de autonome regio’s Andalusië en Castilla-La Mancha verwacht de Aemet ook temperaturen die tegen de 40 graden zullen liggen. Op de Canarische EIlanden heeft met name het zuiden en midden van Gran Canaria te maken met hoge temperaturen waardoor dat deel een oranje weeralarm heeft gekregen.

Maar verder naar het noorden in Catalonië, Aragón en de Madrid regio wordt het ook erg warm en ook daar gelden in enkele provincies zoals Huesca (Aragón) en Lerida (Catalonië) ook gele weeralarmen en temperaturen die rond de 36 graden liggen.

Op dinsdag zal men met name in het zuiden nog steeds te maken hebben met hoge temperaturen die op veel plaatsen boven de 40 graden zullen stijgen waardoor de Aemet weer oranje en gele weeralarmen heeft afgegeven voor Andalusië, Extremadura en Castilla-La Mancha maar ook het zuiden van Castilië en León en Galicië.

Ga naar de inhoud