Woningbezitters Orihuela-Costa klagen over gebrek aan onderhoud

Woningbezitters Orihuela-Costa klagen over gebrek aan onderhoud
Beeld: Diario Información

Woningbezitters Orihuela-Costa klagen over gebrek aan onderhoud

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Nu dat iedereen weer naar hun tweede woning kan reizen om van een welverdiende vakantie te genieten komen veel mensen terecht in een omgeving die niet helemaal hetzelfde was dan toen ze daar de laatste keer waren. Met name in Orihuela Costa wordt door zowel de inwoners als de tweede woningbezitters steen en been geklaagd over het gebrek van onderhoud en schoonmaak en een gevoel van onveiligheid.

Bewoners en toeristen klagen over het in de steek laten van Orihuela Costa en aangrenzende wijken waar straten met gaten, puin en afval, ongecontroleerde bomen, struiken en planten en vernielde kinderspeelplaatsen eerder de regel zijn dan de uitzondering. Verder wordt er geklaagd over de veiligheid want de politiepatrouilles zijn nergens te bekennen waardoor er al diverse inbraken zijn geweest.

Veel mensen weten al veel langer dat Orihuela Costa twee gezichten heeft: die van de kuststrook die er meestal perfect en onderhouden uitziet en die van de woonwijken waar dat een heel ander verhaal is.

Volgens veel inwoners en tweede huisbezitters die naar de kust zijn gekomen is het dit jaar erger dan andere jaren en lijkt het erop dat er al maanden niets maar dan ook niets aan onderhoud en schoonmaakwerkzaamheden heeft plaatsgevonden. Het is op veel plaatsen onmogelijk normaal en zonder recht voor je uit te kijken over een stoep te lopen vanwege de gaten en ontbrekende stoeptegels.

Struiken, planten en palmbomen hebben ogenschijnlijk al maanden geen onderhoud gehad en kinderspeelplaatsen liggen erbij alsof er een tornado overheen is geraasd. Op veel plaatsen liggen afvalzakken en hoopt het puin zich op. Bekijk HIER diverse foto’s van de actuele situatie.

Het merendeel van de buitenlandse tweede woningbezitters  is nog niet naar hun vakantieverblijf gekomen dit jaar maar volgens inwoners zullen ook zij behoorlijk schrikken vanwege het gebrek aan onderhoud, aldus de Agrupación de Amigos de Cabo Roig.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.