Dorp in Teruel zoekt gezin met kinderen en biedt woning en werk

Dorp in Teruel zoekt gezin met kinderen en biedt woning en werk
Beeld: YouTube

Dorp in Teruel zoekt gezin met kinderen en biedt woning en werk

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TERUEL – Het gebeurt wel vaker in Spanje dat er dorpen een aanbieding doen om nieuwe inwoners aan te trekken. In het geval van het dorp Griegos in de provincie Teruel in het zuiden van de autonome regio Aragón gebeurt dit om de lokale school open te kunnen houden.

De gemeente Griegos (Teruel) zoekt een gezin met kinderen om zo de lokale school open te kunnen houden. De familie die kiest voor het wonen in een idyllisch dorp met 132 inwoners in de Sierra de Albarracín krijgen niet alleen drie maanden gratis huur maar hebben ook meteen werk.

Griegos is het tweede hoogst gelegen dorp van Spanje (op 1.601 meter) dus het kan er zowel erg koud als ook erg warm zijn. De eerste drie maanden huur van een woning zijn gratis en daarna zal dat 225 euro per maand zijn. Van dat bedrag wordt 50 euro per leerplichtig kind afgetrokken. 

Het doel van de gemeente Griegos is om de lokale school open te houden en daar zijn in totaal 12 leerlingen voor nodig. Op dit moment zijn er 9 kinderen die naar de lokale school gaan en er zijn dus 3 of meer kinderen nodig. Het waren ook kinderen die in de promotievideo de hoofdrol speelden en actief op zoek gingen naar meer kinderen. Bekijk de video op de Facebookpagina van de gemeente Griegos HIER of onderaan dit artikel.

De gemeente biedt drie baan opties zoals werk in een keuken in een het Paladar de ARagón restaurant, of het beheer van het Griegos hotel-restaurant of men kan thuiswerken omdat het dorp glasvezel heeft en zelfs een coworking ruimte.

Ondertussen heeft de gemeente Griegos al duizenden meldingen binnengekregen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.