EK-2021 halve finales: Spanje voor zesde keer in halve finales, opnieuw tegen Italië

EK-2021 halve finales: Spanje voor zesde keer in halve finales, opnieuw tegen Italië
Beeld: 123rf

EK-2021 halve finales: Spanje voor zesde keer in halve finales, opnieuw tegen Italië

Dit artikel is 12 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Wonder boven wonder is het Spanje gelukt om een van de vier plaatsen in de halve finale te winnen. Spanje staat tegenover Italië op dinsdag 6 juli om 21 uur, een wedstrijd die gespeeld wordt in Londen terwijl Engeland tegen Denemarken speelt op woensdag 7 juli om 21 uur. Het is voor Spanje de zesde keer sinds 1964 dat ze in een halve finale staan van een EK en/of WK.

Het Spaanse nationale elftal staat deze dinsdag voor de zesde keer in een halve finale van een Europees of Wereldkampioenschap mannenvoetbal waaraan Spanje 26 keer heeft deelgenomen. De eerste keer was in 1964 toen Spanje in het EK dat in Madrid werd gehouden wist te winnen van Hongarije en later in de finale de Sovjet Unie wist te verslaan.

De tweede halve finale werd gespeeld in de EU-1984 toen Spanje verloor van Frankrijk. De derde halve finale vond plaats in de EK van 2008 en de vierde in de WK van 2010 en de EK in 2012. Spanje wist de EK van 1964, 2008 en 2012 en de WK van 2010 te winnen.

Spanje Vs Italië

Maar tijdens de EK 2020/2021 staat Spanje dus voor de zesde keer in een halve finale, dit keer tegenover Italië. Spanje wist met penalty’s van Zwitserland te winnen terwijl Italië België naar huis stuurde. Op dinsdag in Wembley staan ‘la Furia Roja’ (Spanje) en de ‘Azzurra’ (Italië) voor de vierde keer tegenover elkaar.

De reeks wedstrijden begint tijdens het EK-2008 toen het 0-0 werd maar Spanje dankzij penalty’s doorging en later de Europese titel wist te winnen. Tijdens het EK-2012 werd het 4-0 voor Spanje en wist Spanje voor de tweede keer op rij de Europese titel mee naar huis te nemen. Tijden het EK-2016 stonden Spanje en Italië in de achtste finales tegenover elkaar en won Italië met 2-0. 

De laatste keer dat beide landen tegenover elkaar stonden was tijdens de kwalificatie voor het WK-2018, een wedstrijd die in september 2017 gespeeld werd en met 3-0 werd gewonnen door Spanje. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.